9. kolo
04.10.2014 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - RC Lens 2:0

Špatná forma Lens pokračuje; nováček ze severu tentokrát padl v Bretani, kde domácí Rennes vyhrálo díky dvěma trefám Paula-Georgese Ntepa 2:0. Svěřenci Philippe Montaniera tak po strašidelném září konečně opět zabrali, naopak hosté se přiblížili sestupovým příčkám..

Jedním z důvodů herního vzestupu Rennes byl i návrat Kamila Grosického do sestavy; polský křídelník na sebe upozornil takřka okamžitě, když od pravé lajny vyslal pas na Abdoulaye Doucourého, který však před prázdnou bránou hlavičkoval mimo. Sám Grosicki následně v dobré pozici nastřelil tyč.

Po otevřené úvodní půlhodině se však oba celky trochu zatáhly a zbytek první půle zůstávaly povětšinou v zákrytu; diváci viděli spíše množství faulů ve středu hřiště. Pouze ve 42. minutě se domácí dožadovali penalty po zákroku Loïca Landreho na Ntepa, a o dvě minuty později zahodil další slibně vypadající hlavičku Doucouré.

Ještě než však diváci v Rennes stihli začít nabírat nervozitu, jejich favorité konečně udeřili; to se psala 54. minuta. Skvělý Grosicki nacentroval do středu na Gelsona Fernandese, který rychle posunul míč na připraveného Ntepa, a bývalá opora Auxerre zareagovala fantastickou ránou do vinglu hostující brány.

Ntep se následně pokusil oplatit Fernandesovi stejnou mincí, švýcarský reprezentant však po jeho přihrávce branku netrefil. Výborný pohyb a agilita kamerunského křídelníka představovaly pro obranu Lens konstantní nebezpečí; v 73. minutě takto protančil přes dva strážce a až na poslední chvíli musel být odzbrojen Landrém.

Šest minut před koncem však pojišťující trefa přece jen přišla. Doucouré našel za obranou Racingu číhajícího Ntepa, ten si zpracoval míč, obešel gólmana Rudy Rioua a pohodlně uzavřel skóre na 2:0. Mohl to pro něj být večer prvního hattricku v kariéře, v samém závěru však ve stoprocentní šanci nepochopitelně selhal.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele