12. kolo
01.11.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Évian Thonon Gaillard 2:0

Évian z půdy Montpellieru nedokázal přivést domů ani bod a znovu po několika kolech spadl na samotné dno tabulky. Domácí naopak přerušili svou sérii tří porážek v řadě a vyhoupli se v tabulce o pět příček nahoru. První branku zařídil ve 33. minutě Kévin Bérigaud, který ještě loni hájil právě barvy soupeře. V nastavení pojistil vítězství Anthony Mounier.

Altrad Stadium, dočasný azyl montpellierského klubu, kde normálně působí ragbyové mužstvo, se evidentně osvědčil. Alespoň tedy co se týče tohoto utkání. Povodně, které zasáhly region zhruba před měsícem a které vyhnaly Rollanda Courbise a jeho partu jinam, jako by s trochou nadsázky dopomohly domácím k úspěchu.

V hostující kabině bylo po utkání asi zase rušno, ostatně jako tomu bylo i v minulých týdnech. Kouč Pascal Dupraz nemohl být s předvedenou hrou zase spokojený, už vůbec ne s výsledkem. Montpellier poslal na koně Bérigaud. Po jeho úniku po levé straně a následném centru vznikla v šestnáctce Évianu velká skrumáž, ta ale zatím ke gólu nevedla.

Bérigaud strávil pod Alpami celkem sedm sezón, právě proti svému bývalému klubu si ovšem na své konto připsal vůbec první branku v novém dresu. Tiéného vyslal do běhu po levé straně svou přihrávkou Mounier, ostrý pas doletěl do malého vápna, kde balón podskočil Angoula, a Bérigaud pak hlavou překonal brankáře Leroye.

Dupraz před každým zápasem omílá dokola, že jeho mužstvo dělá zbytečné individuální chyby, díky nimž prohrává. Jenže ani v tomto střetnutí se jich nevyvarovalo. Například Leroy před přestávkou nezkrotil poměrně jednoduchý pas, před Mounierem tak zívala prázdná svatyně, na brankové čáře však dokázal akrobaticky zasáhnout vracející se Cambon.

Ani směrem dopředu tohoto ÉTG moc nevymyslel. Největší příležitost měl ve druhé půli střídající Ninkovič, jehož střelu z dobré pozice však dokázal zablokovat obránce El Kaoutari. Navýšit náskok mohl poté Mounier, ale zakončení se mu zase nepovedlo, až se prosadil v závěru naprosto nehlídaný z bezprostřední blízkosti po brejku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele