12. kolo
02.11.2014 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 2:1

Bordeaux zvládlo i druhý vzájemný duel s Toulouse v rychlém časovém sledu a v tabulce poskočilo na čtvrté místo.

Les Girondins byli v tomhle zápase prakticky po celou dobu (výjimku tvoří snad jen pětiminutovka po druhém vstřeleném gólu) lepším týmem a dokazovali to už v podstatě od samotného úvodu utkání. V první šanci obešel mladíček Thomas Touré brankáře Zacharieho Bouchera a jen vynikající obranný zásah Francoise Moubandjeho zabrání vstřelení gólu.

Cédric Carrasso se na druhé straně musel mít na pozoru jen při pokusu Wissama Ben Yeddera, jenž je s šesti brankami prozatím nejlepším střelcem TFC, ovšem z klidu jej výrazněji nevyrušil. Skóre se poprvé měnilo až v 53. minutě. Wahbi Khazri rozehrál přímý kop, který na zadní tyč prodloužil Touré a Marc Planus stál ve správný čas na správném místě - 1:0.

Střelec branky byl však překvapivě bezprostředně po jejím dosažení stažen Willym Sagnolem ze hry a kromě výměny za Diega Rolána došlo i na změnu rozestavení. Zhruba o šest minut později zahrával Jaroslav Plašil, jenž v domácím dresu odehrál - jako již v podstatě tradičně - celé utkání, volný přímý kop. Na centr si naskočil Cédric Yambéré, nicméně trefil jen tyč.

O další tři minuty později už si ale český záložník připsal svou první asistenci v sezoně. Z pravé strany poslal centr do vápna, kde se do něj hlavou pořádně opřel Diego Rolán a zvýšil na 2:0. Pro jednadvacetiletého Uruguayce to byla už pátá trefa v tomto ročníku, přičemž pokaždé rozvlnil síť právě na domácím Stade Chaban-Delmas.

V 68. minutě se však hosté přiblížili zpět na dostřel, když Ben Yedder obral o míč Grégoryho Sertiće, přihrál nově příchozímu Martinu Braithwaiteovi, který prodloužil na Alexandara Pešiće, jenž překonal Carrassa - 2:1. Nedlouho poté zahrával Ben Yedder rohový kop a Étienne Didot opravdu neměl daleko ke vstřelení vyrovnávací branky.

Deset minut před vypršením řádné hrací doby ukázal Grégory Sertić, že v tomto duelu by byl býval nebezpečnější jakožto ofenzivní hráč. Jeho parádně zakroucený přímý kop ale skončil jen na tyči. A protože v samotném závěru zabránil Jean Daniel Akpa Akpro skvělým blokem ve skórování Cheicku Diabatému, připsalo si Girondins Bordeaux za těsné vítězství na konto tři důležité body.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele