12. kolo
01.11.2014 20:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Metz - SM Caen 3:2

Ve strhujícím utkání dvou nováčků byly nakonec šťastnější domácí Méty, které díky dvěma trefám Modiba Maïgy a pozdní penaltě Florenta Maloudy udolaly houževnaté Caen v poměru 3:2. Hosté dokázali na Saint-Symphorien stáhnout dvoubrankový náskok, nakonec však remízu neudrželi..

Svěřenci Alberta Cartiera šli do vedení už po deseti minutách, když se poprvé prosadil z West Hamu hostující Maïga; tentýž hráč následně zvýšil vedení pět minut po změně stran. Caen se však nevzdávalo a parádním přímým kopem Jeana Calvého z 65. minuty snížilo na 1:2. Po hlavičce Bengalyho Fodé-Koïty (83') to vypadalo, že se body budou dělit, nakonec však rozhodovala až penaltová situace - Alaeddine Yahia stáhl ve vápně Maïgu a Malouda nařízenou desítkou vystřelil domácím zaslouženou výhru.

Pokud mělo papírově vyrovnané utkání mírného favorita, bylo jím spíše Caen - jednak kvůli špatné střelecké formě Mét (0 gólů v posledních třech kolech), jednak vzhledem k vynikající bilanci svěřenců Patrice Garandeho mimo vlastní stadion. Normanďané také v úvodu diktovali tempo hry, takže když po 10 minutách poprvé inkasovali, šlo o velké překvapení. Malouda načechral milimetrový pas mimo dosah gólmana Rémy Vercoutreho a Maïga už měl snadnou práci. Pro někdejšího kanonýra Sochaux šlo o první soutěžní gól od letošního února.

Sám Vercoutre mohl nechtěně domácí vedení navýšit; dalekonosná rána Ahmeda Kashiho se odrazila nejprve od brankové konstrukce a poté i od samotného brankáře, bývalá opora Lyonu si však se situací nakonec poradila. Na druhé straně se po rohu dostal k míči Lenny Nangis, z dobré pozice však volejem mířil mimo.

Krátce po změně stran pak Méty udeřily podruhé - tentokrát byl autorem gólového centru Kévin Lejeune, zatímco Maïga opět tváří v tvář Vercoutremu potvrdil, že jej střelecké instinkty ještě neopustily. Tatáž dvojice mohla zvyšovat už krátce předtím, to však africký útočník ještě hlavičkoval mimo.

Caen se po aktivním začátku vytratilo ze hřiště a nedokázalo domácím úspěšně konkurovat; Garandeho svěřenci však mají pro podobné okamžiky připravenou velkou zbraň, kterou je kopací technika Jeana Calvého. Specialista na přímé kopy se postavil k míči 25 metrů od brány a poslal jej přes zeď mimo dosah marně se natahujícího Johanna Carrassa.

Najednou to bylo už jen 2:1 a hosté vycítili šanci na vyrovnání; to nakonec skutečně přišlo, když se hlavou prosadil Koïta. V okamžiku, kdy už se fanoušci na Symphorienu začali pomalu smiřovat s další ztrátou, však přišlo finální rozuzlení - Yahia ve svém debutu v červenomodrém dresu fauloval ve vápně aktivního Maïgu, a Malouda nedal z bílého puntíku Vercoutremu šanci.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele