33. kolo
18.04.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Toulouse FC 0:1

Nesmírně důležité tři body si připisuje Toulouse, které udolalo Lorient na jeho půdě 1:0; jedinou branku vstřelil Martin Braithwaite. Pro Les Violets tato výhra znamená, že konečně vybředli ze sestupového pásma, kam se naopak propadl jejich dnešní soupeř..

Papírově měl být přitom výsledek přesně opačný - na umělé trávě na Moustoiru mívají problémy často i ty nejsilnější týmy, natož Toulouse, jemuž se letos venku vůbec nedaří a sbírá na cestách prohru za prohrou. Braithwaite ale v 28. minutě rozhodl jinak, když zblízka dorazil do sítě pas od Tonga Doumbii. Toulouse tak vyhrálo potřetí ze čtyř zápasů od doby, co k jeho kormidlu nastoupil nováček Dominique Arribagé, a posunulo se na patnáctou příčku; Lorient je osmnáctý, na záchranu ztrácí v tuto chvíli dva body.

Domácím nepomohl dokonce ani návrat kapitána a klíčového záložníka Yanna Jouffreho; na hřišti sice působili aktivním dojmem, ve finální třetině se jim však nedařilo vůbec nic. Hodně jim uškodilo také nucené střídání pohyblivého forvarda Benjamina Jeannota, který musel opustit plochu už v prvním dějství. V té době už nicméně Toulouse vedlo; Braithwaite načasoval svůj teprve čtvrtý letošní ligový gól nejlépe, jak mohl.

Sám Jouffre mohl vyrovnávat ještě před přestávkou; ve 39. minutě se mu podařilo překonat dokonce i gólmana Aliho Ahamadu, nakonec však jeho střelu zastavila tyč. Les Merlus možná spoléhali na to, že v podzimním zápase proti Téfécé také v půlce prohrávali, aby nakonec vybojovali dramatickou výhru 3:2; dnes však byla situace jiná.

Tehdy vrátila bretaňský tým do utkání sekvence tří rychlých gólů během pěti minut, nyní si toulouská obrana dávala příliš velký pozor. Nudný druhý poločas, vyplněný bezzubým tlakem domácích a pečlivou defenzivou hostů, tak rozčísla pouze červená karta pro Francoise Moubandjého, který hodně tvrdým faulem "zkosil" Jordana Ayewa; i bez něj však Arribagého svěřenci klíčové tři body uhájili.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele