15. kolo
30.11.2014 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 3:0

Čekal se vyrovnaný zápas. Nicméně ASSE si nakonec s Lyonem poradilo vcelku jednoznačně, což mimo jiné znamená, že někdejší sedminásobný mistr Francie na Stade Geoffroy-Guichard nebodoval poprvé po dvaceti letech.

Domácí sice ve čtvrtek sehráli další remízové klání v Evropské lize, nicméně motivace na prestižní Derby du Rhône proti nenáviděnému rivalovi byla pochopitelně předem jasná a nehrozilo, že by zápas kdokoliv mohl vypustit. Vlastně ať už na jedné či druhé straně. Les Verts v podstatě však už od úvodu dokazovali, že i když mají na kontě větší proci zápasů, na tento se připravili lépe.

Po centru Maxe Gradela se z přímého kopu těsně neprosadil Fabien Lemoine. Rozehrávač z Pobřeží slonoviny pak vyzval ke skórování Rickyho Van Wolfswinkela, jenž proti Karabachu neproměnil ani jednu ze svých několika šancí. A v nastoleném trendu pokračoval i v úvodu tohoto duelu, když jeho střelu zastavila pravá tyč Lopesovy branky.

V 18. minutě už se domácí radovali. Gradelův rohový kop přistál na hlavě Moustaphy Bayala Sala, který míč s patřičnou razancí poslal za záda lyonského gólmana - 1:0. Pro ASSE to bylo skutečně něco nevídaného, neboť v této sezoně poprvé skórovali v Ligue 1 v úvodní půlhodince. O sedm minut později mohl vyrovnat zblízka Nabil Fekir, ovšem Stéphane Ruffier jeho střelu kolenem senzačně vyrazil.

V závěru první půle se zrovna dvakrát nevyznamenal zkušený obránce Milan Biševac. Netrefil totiž centr Florentina Pogby, který se tak dostal ke Gradelovi a od něj putoval míč na van Wolfswinkela, který sice předtím ještě stačil jednu šanci zazdít, nicméně tentokrát se prosadil - 2:0. Z kraje druhé půle už mohlo být úplně hotovo, kdyby ovšem kapitán Loïc Perrin netrefil po dalším Gradelově vynikajícím centru z přímého kopu jenom konstrukci branky.

Hosté toho dopředu nadále příliš nevymýšleli a prakticky pouze vyčkávali, s čím ještě přispěchá soupeř. Synonymem proto toto slovo by v případě tohoto zápasu mohlo být jméno Max Gradel, který dvěma nedlouho po sobě jdoucími pokusy pořádně zaměstnal jedničku v brance Les Gones. V 68. minutě však lovil míč ze sítě potřetí.

Renaud Cohade ukradl balon Corentinu Tolissovi a z úhlu napálil kulatý předmět přesně tam, kam jej napálit chtěl - 3:0. ASSE už pak bylo evidentně o něco spokojenější a na pořad večera přišly lyonské chvíle. Domácí strážce svatyně v 79. minutě nejprve povalil Fekira. K nařízené penaltě si stoupnul Alexandre Lacazette, jenž se zatím dělí o korunu krále střelců s André-Pierrem Gignakem, jenže nedal.

V závěru pak ještě trefil hlavou břevno a s následnou N’Jieho dorážkou si poradil Ruffier. Více se toho už ale opravdu neudálo, takže se svěřenci Christopha Galtiera dotáhli na jeden bod k těm Fournierovým, kteří zůstávají třetí a před sebou mají utkání proti Remeši, zatímco (konečně) vítězní domácí se utkají s Montpellierem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bezesporu zápas kola!

Nenáviděná bitva mezi velkými soky. Prestižní derby du Rhone..

A prokletí pro ASSE,které už dvě desítky let OL doma neporazilo.

Tento zápas mezi dvěma soky mám vždy rád.Určitě shlédnu.

Tip: 0.

Reagovat
arsavin

Tip 0. U St.Etiéne téměř jistota

Reagovat
Langi

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele