12. kolo
31.10.2014 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Stade Reims 1:1

Remeš potvrdila dobrou ligovou formu, zahodila za hlavy neúspěch v Ligovém poháru proti Arles a díky remíze 1:1 na půdě Monaka si připsala už čtvrtou neprohru v řadě. Pro domácí je tenhle výsledek rozhodně ztrátou, neboť se jim nepodařilo dotáhnout se bodově na čelo tabulky. Obzvláště pak, když ještě deset minut před koncem vedli.

ASM měl po celý zápas více ze hry, zásluhou Eldersona vedl od 20. minuty, jenže hosté využili jednu z mála svých možností a nakonec se radovali z cenného bodu. Benjamin Moukandjo na hřiště přišel zhruba po hodině odehraného času, aby se nakonec stal právě tím vyrovnávacím střelcem.

Do první větší šance se dostal Martial, který pálil svou levačkou z vápna, jenže střelu nedokázal usměrnit do remešské branky. Na druhé straně se mohl po Rigonatově centru prosadit Fofana, ale svou hlavičku rovněž poslal mimo toužebný prostor. O chvilku později potrápil Germain gólmana Placideho, avšak též neuspěl.

Monako se dočkalo branky i tak celkem brzy. Dostalo se pár metrů za vápnem do přečíslení čtyři na dva, přes několik dalších přihrávek se míč ocitl u nohou Silvy, který místo zakončení volil zprava ještě centr na zadní tyč, kam si naběhl volný Elderson a z úhlu zamířil do poloprázdné Placideho svatyně.

Zatímco pro nigerijského obránce to byl vůbec první zásah v Ligue 1, pro Silvu platí totéž co se jeho asistence týče. I nadále byli domácí lepším týmem. Martial měl dvě tutovky, jenže v prvním případě mu míč směřující do brány odkopl pryč vracející se Fofana a v druhém případě vytasil fantastický zákrok Placide.

Po přestávce se již knížecí klub dopředu tolik nehnal a soustředil se hlavně na to, aby nechyboval v zadních řadách. Po přestávce zahrozil Germain, jenže zamířil jen vedle, o dvě minuty později byl v dobré pozici Ricardo Carvalho, nicméně svou hlavičku usměrnil pouze do rukavic připraveného Placideho.

Navýšit náskok mohl po pasu od Germaina rovněž náhradník Traoré, jenže ani jemu nevyšla koncovka. A když ani Ferreira Carrasco z voleje neuspěl, soupeř z brejku v 80. minutě vyučoval z produktivity. Charbonnier přihrál do běhu de Prévillemu, ten předložil balón doleva na volného Moukandja, jenž se před brankářem Subašičem nezmýlil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele