7. kolo
25.09.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 0:1

Nebyla to žádná procházka růžovým sadem, ale podařilo se. Fotbalisté PSG vezou z půdy trápícího se Valenciennes nejhubenější vítězství, o jedinou branku utkání se postaral Edinson Cavani, pro něhož to byla již třetí trefa v Ligue 1. Domácí zůstávají v tabulce předposlední, svou sérii porážek protáhli už na šest zápasů.

Kouč Laurent Blanc avizoval již před utkáním některé změny v sestavě. Zpět do základu zařadil po dvou ligových kolech Javiera Pastoreho, který dva týdny laboroval s poraněným stehnem. Místo zraněného Thiaga Silvy zaskočil nakonec Alex, ten byl ovšem ihned po poločase nahrazen Camarou.

První větší možnost zápasu si vytvořili hosté, po Ibrahimovicově pasu však Pastore svůj návrat gólem neoslavil, mířil totiž mimo. VAFC předvedl proti PSG určitě lepší výkon než v minulé sezóně, ve které hlavně díky Ibrahimovicově hattricku skousával debakl 0:4, avšak i přes některé pěkné pasáže hry gólmana Sirigua výrazněji neohrožoval.

Diváci se branky v první půli přece jenom dočkali. Běželo už nastavení a Blancovo mužstvo udeřilo v poslední možnou chvíli. Ibrahimovic byl zakladatelem celé akce, dokázal se zbavit svou urostlou postavou svého obránce, předložil míč na Cavaniho, jenž prostřelil brankáře Penneteaua krásnou ránou ke vzdálenější tyčce.

Ani druhý poločas nenabídl žádnou ofenzivní smršť. Domácí byli nejblíže vyrovnání po šanci Roseho. Možná že kdyby u něj stál Thiago Silva, nemuselo z toho být takové pozdvižení, jaké museli Pařížané následně řešit. Jeho hlavičku po rohovém kopu musel na brankové čáře odvracet Veratti pryč do bezpečí.

Hosté se ve zbytku utkání nijak dopředu nehnali, Ibrahimovic s Cavanim se proti dobře bránícímu soupeři čím dál hůře prosazovali. Sirigu se přitom na druhé straně musel mezi třemi tyčemi hodně bát. Ještěže Le Tallec z přímého kopu minul branku o kousek a Dosseviho centr dokázal tečovat alespoň do břevna.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele