24. kolo
08.02.2014 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - OGC Nice 2:1

Je těžko uvěřitelné, že Valenciennes bylo druhým nejhorším mužstvem Ligue 1 před vlastními fanoušky. Dříve se na sever Francie jezdilo s velkými obavami, jenže letos tahle formule příliš neplatí. Nice se však jasně přesvědčilo, že ani sebelepší forma mu nemůže zaručit úspěch nad zachraňujícím se soupeřem.

Pro VAFC byly tyhle tři body nesmírně důležité. Právě tohle vítězství, které bylo teprve třetí na Stade du Hainaut, mu zaručilo praktiky bezprostřední kontakt se záchrannými pozicemi. Tak veselo ovšem být nemuselo. Jako už poněkolikáté v sezóně se zdálo být vše ztraceno, když čtvrthodiny před koncem srovnával na 1:1 hostující Maupay.

Trenér Claude Puel moc dobře věděl, že jeho tým po tisícikilometrové trase do departmentu Nord nečeká nic snadného. Možná ale nečekal, že to bude až tak složité. OGC přece jenom vstupoval do střetnutí se čtyřmi výhrami z posledních šesti ligových kol, včetně minulého skalpu v popředí se držícího Lille.

Domácí se ozvali jako první. Mater poslal nebezpečný balón před Ospinu, kde číhal Melikson, jeho střelu z první však dokázal právě hostující gólman polapit. Jen o minutu později se musel kolumbijský muž v rukavicích činit ještě jednou, tentokráte si na něj chtěl vyšlápnout zkušený Pujol.

Menší převahu zužitkoval VAFC v úvodní branku po dvaceti šesti minutách. Kagelmacher uvolnil rozeběhnutého Warise, ten poslal parádní centr na Doumbiu, jenž se z vyložené pozice nemýlil. Korigovat stav se snažil na druhé straně Abriel, avšak s jeho pokusem neměl brankář Penneteau sebemenší problémy.

Do přestávky se snažil prosadit ještě jednou Doumbia, nicméně pálil jen mimo, Medjani o chvilku později hlavou rovněž branku netrefil. Pujol si následně hlavičkou po Materově pasu také nepřišel na Ospinu. Ačkoli se Valenciennes dostávalo do vyloženějších příležitostí, Nice se podařilo v 75. minutě srovnat.

Brüls předal balón Bauthéacovi, ten poslal přihrávku do cesty spoluhráči Maupayovi, jenž střelou šajtlí rozvlnil síť. Málem se domácím zase šeredně nevyplatilo neproměňování šancí, dvě minuty před koncem ovšem přece mohli zajásat. Genevois se nechal obrat o míč Ducourtiouxem, který přihrál ještě Warisovi a ten již Ospinu překonal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele