22. kolo
25.01.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - FC Lorient 1:1

Že je dvaadvacáté kolo francouzské Ligue 1 především a hlavně remízové, potvrdil i duel mezi Valenciennes a Lorientem.

V něm se jako první se výrazněji pokusil pohnout se skóre až v 36. minutě Vincent Aboubakar, ale balonu v cestě do sítě zabránil obránce Rudy Mater. Už 180 sekund poté se ale hosté dočkali, byť se neprosadil nikdo z jejich kádru. Grégory Bourillon hlavičkoval na vzdálenější tyč a Saliou Ciss ve snaze míč zablokovat zamířil kolenem (ne)omylně do vlastní branky - 0:1.

Proti jakémukoliv zdramatizování byl z kraje druhé půle Jérémie Aliadiére, který tvrdě vypálil na Penneteaua z úctyhodné vzdálenosti, nicméně ten si poradil, byť to z jeho strany nebylo úplně přesvědčivé. Do druhého poločasu také naskočil oslavenec Grégory Pujol a o nějakých sedm minut později si díky němu mohli diváci na Stade du Hainaut zakřičet gól. Mathieu Dossevi zahrával rohový kop. Pujol proti němu vyrazil a hlavičkou zády k brance přehodil brankáře hostujícího celku - 1:1.

A znovu, o pouhé tři minuty později mohl zaskočeným hostům přidat další zásah Mater, který z velké dálky trefil tyč. Pak se ke slovu dostal Aboubakar, ale svou pověst kanonýra z bezprostřední blízkosti při pokusu hlavou nepotvrdil. A tak zase vyzkoušeli pozornost brankáře Baptista Reyeta hráči Valenciennes, jmenovitě Ciss a Doumbia, ale ani jeden z nich neuspěl.

V závěrečných minutách Lorientští spíše jen vyčkávali na to, co předvede soupeř. A ten skutečně udeřil z rychlého protiútoku, který mohl stylově zakončit Pujol. Sice zvládl ve správný moment odskočit od hostujícího kapitána Bruna Ecueleho Mangy a položit se do balonu, nicméně "zařízení" netrefil. Alespoň částečně jej tedy může těšit fakt, že jeho Valenciennes tentokrát s lorientským protivníkem neprohrálo.

Oba týmy tedy setrvávají na svých místech. Lorient se nachází přesně v polovině tabulky, zatímco soupeř okupuje první sestupovou pozici. Nicméně, na rozdíl od dua Ajaccio-Sochaux, jejichž vzájemný duel v tomto kole dopadl stejným výsledkem, stále dýchá na záda ostatním. A navíc má jeden zápas k dobru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele