8. kolo
29.09.2013 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stade Reims - AS Monaco 1:1

Co nedokázalo PSG ani Marseille, to se povedlo Remeši - bojovný tým doma udržel hvězdné Monako na uzdě a uhájil remízu 1:1.

Domácí přitom po gólu svátečního střelce Antoine Dévauxe dokonce vedli; ex-toulouský středopolař se trefil už ve 4. minutě, a favoritovi trvalo dalších 9, než vyrovnal na konečné skóre prostřednictvím vynikajícího přímého kopu Joaa Moutinha. Knížecí klub tak zůstává neporažen a uhájil pozici na čele tabulky, i když PSG už nebezpečně dotírá a je za ním pouze o skóre. Remeš, která dohrávala v deseti po vyloučení Atily Turana (dvě žluté karty v 86. minutě), drží sedmizápasovou sérii bez prohry, přičemž už popáté v řadě uhrála remízu a drží se v horní polovině tabulky.

Že se celek Huberta Fourniera velkých jmen nebojí, ukázal už loni, kdy na jeho hřišti padly i takové kluby jako PSG nebo Lyon - a dnes to opět potvrdil. Po čtyřech minutách hry nacentroval zleva Turan na bližší tyč, kde už číhal Dévaux, přeskočil jak Abidala, tak Kurzawu a hlavičkoval za záda Danijela Subašiće. Hosté tak prožívali podobný scénář jako minulý víkend proti PSG, a to včetně rychlého vyrovnání: ve 13. minutě fauloval Dévaux Moutinha, míč si těsně za vápnem postavil sám postižený a nádherně obstřelil zeď. Bylo to vůbec poprvé, co za Monaco letos skóroval někdo jiný než dvojice Falcao - Riviére.

Remeští se však vyrovnávací brankou nenechali zviklat a nadále způsobovali monacké obraně, do níž se na úkor Raggiho opět dostal Fábinho, nové a nové problémy; Weberova hlavička se však otřela o břevno, zatímco Dévauxův halfvolej po rohu zlikvidoval Subašić. S blížícím se koncem poločasu se konečně probralo i hvězdé útočné duo AS a Falcao připravil gólovku Riviéremu, který ji trestuhodně zahodil; sám kolumbijský šutér si následně pohrál s Weberem a pálil těsně vedle.

Druhou půli otevřela hlavička Kurzawy, proti níž se vytáhl domácí brankář Kossi Agassa, ale zadní řady Monaka rozhodně nevypadaly bůhvíjak pevně - i proto Ranieri obětoval Riviereho, aby je vyztužil nasazením Geoffreye Kondogbii. Remeš byla blízko druhé vedoucí brance a střídající Ayité dokonce nastřelil po Krychowiakově pasu břevno; hostům nakonec nepomohl ani příchod pětačtyřicetimilionového Jamese Rodrígueze a hřiště opouštěli s úlevou z konce utkání a získaného bodu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Yes!!

Reagovat
smazaný uživatel

http://video.meta.ua/6080106.video

No ofenziva Monaca se na tenhle zápas moc dobře nevyspala...velká ztráta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele