25. kolo
14.02.2014 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Valenciennes FC 3:0

Generálka na osmifinálový duel Ligy mistrů v Leverkusenu vyšel fotbalistům PSG tak, jak si ho asi představovali. O záchranu bojující Valenciennes nekladlo v Parku princů větší odpor. Domácí si díky vítězství 3:0 pojistili vedoucí pozici, na které mají pohodlný náskok osm bodů. Klíčovým mužem utkání pro ně byl Ezequiel Lavezzi.

Argentinec se v poslední době stal klíčovou osobností pro výběr kouče Laurenta Blanca. A že jeho role každým zápasem stoupá, prokázal už ve 4. minutě. Byl to právě on, kdo zatlačil na Medjaniho, a poté poslal balón na Ibrahimovice. Inkasování nakonec odložil o nějakou tu minutku obránce Kagelmacher, jenž vykopával na brankové čáře.

O pár chvil později Valenciennes opět nebylo do smíchu. Lavezziho střela se totiž od Cisse odrazila k Thiagu Silvovi, jehož hlavičku musel vytěsnit až gólman Penneteau. Ibrahimovic přispěchal s dorážkou, jenže mířil vedle, a ani Marquinhos nebyl schopný míč doklepnout do brány. V 18. minutě se již Pařížané úvodního gólu dočkali.

Ibrahimovic nezahrál přímý volný kop dobře, jeho pokus totiž narazil do zdi. Od ní se však dostal míč k volnému Lavezzimu, jenž stál na správném místě v pravý čas, a z blízkosti v pohodě překonal Penneteaua. Do přestávky mohl navýšit náskok ještě Digne, nicméně pálil jen vedle branky.

Hosté se dostali prakticky do jediné vážnější možnosti, a to navíc spíše shodou náhod. Po půlhodině hry Thiago Silva neodhlavičkovával tak, jak by chtěl, takže z vyložené pozice mohl v tu dobu srovnat stav Ducourtioux. Jenže toho zradila koncovka. A ani Warisovi se pak gólmana Sirigua ohrozit nepodařilo.

Domácí pojistili vedení pět minut po obrátce. Cabayeho pokus z voleje sice neměl potřebné parametry, ale naštěstí pro PSG směřoval do malého vápna na Ibrahimovice, jenž elegantním zakončením ve vzduchu zamířil střelou od země za Penneteaua. Pro Švéda to byla již 19. trefa v rámci Ligue 1.

Jen o dvě minuty později bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Lavezzi unikl po levé straně, snažil se přihrát před branku na nabíhajícího si Ibrahimovice, před ním ale stačil zakončit místo něj vracející se bek Kagelmacher. Od té doby si domácí vedení bez problému hlídali, čisté konto jim nakonec nezkazili ani Ducourtioux s Doumbiou.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak jednoznačný to asi nebude když nebude hrát Zlatan ani Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

proc nebudou ti dva hrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani je dlouhodobě zraněn a měl by být fit až někdy v březnu měl operaci a Ibra nebude hrát , má prý nějaký problém se záda a Blanc ho chce šetřit na LM

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

PSG 2:1 Valenciennes FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele