3. kolo
24.08.2013 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - SC Bastia 1:0

Favorizované Bordeaux v domácím zápase s Bastií nepředvedlo žádnou kanonádu, avšak jediná branka Henriho Saiveta z první půle nakonec k vítězství stačila.

Stále ještě mladý forvard propálil hostujícího gólmana Landreaua krásnou ránou z přímého kopu ve 31. minutě; celé Bordeaux si tak po závěrečném hvizdu mohlo ulevit, jelikož z prvních dvou zápasů získalo po prohře s Monakem a remíze v Toulouse pouhý bod. Pohárové ambice Gillotova týmu tak hned vypadají o něco reálněji.

Ne že by šlo o nějaké překvapení - Les Girondins mají před vlastními fanoušky s Bastií vynikající bilanci, všechny body ztratili pouze dvakrát z celkového počtu 31 střetnutí v první lize. Hostující kouč Frédéric Hantz udělal oproti minulému kolu dvě změny v sestavě - útočná esa Wahbi Khazri a Claudiu Keserü začínala na lavičce, přičemž na jejich místa nastoupili obránce Francois-Joseph Modesto a defenzivně laděný záložník Adama Ba. Gilot mohl opět nasadit stopera Lamine Saného; chyběl suspendovaný Planus a také štít N'Guemo. V základní sestavě se naopak objevil malijský tank na hrotu útoku, Cheick Diabaté.

Právě Diabaté byl střelcem jediné branky v loňském domácím utkání s Bastií, avšak dnes přicházelo nebezpečí primárně odjinud. Nejprve zahrozil Ludovic Obraniak, který se probil po pravém křídle a vypálil; jeho střelu musel odvracet až pozorný Landreau. Vítězný gól přišel po faulu na Biyogo-Poka; míč si k přímáku těsně za hranicí vápna postavil Saivet, přestřelil zeď a propálil bezmocného gólmana hostí.

Landreau poté ještě před pauzou dobře zasáhl proti další Obraniakově střele; pokus Maurice-Belaye těsně po změně stran byl hostující obranou odvrácen. Bastia se do hry nedostala dříve než v poslední čtvrthodině, avšak rána Yatabarého po Palmiériho centru mířila pouze do boční sítě.

Titíž hráči poté zakombinovali v opačném gardu, ale Palmiériho střela nemohla Carrassa v domácí bráně reálně ohrozit; naopak to byla Bastia, kdo mohl ještě jednou inkasovat, avšak Saivet tváří v tvář Landreauovi svoji šanci na druhý gól promrhal. Gillotův tým to nicméně mrzet nemuselo - těsné vedení už udržel.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
bafpasak

2:

Reagovat
Paul Anka

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele