16. kolo
03.12.2013 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - Valenciennes FC 2:1

Na Stade de la Beaujoire v zápase proti Valenciennes domácí předvedli, proč že hned po postupu do Ligue 1 bojují o evropské poháry.

V první půli se toho co do zajímavých momentů událo pramálo. Zato už sedm minut po začátku té druhé zvonila po střele hostujícího Arthura Masuaka tyč za zády Rémyho Rioua. Jen o několik sekund později to však už hostům vyšlo. Do míče se z voleje opřel José Saez a přeloboval jím domácího brankáře - 1:0.

Hráči FC Nantes ale ukázali silného týmového ducha a inkasovaný gól jim paradoxně pomohl ke zlepšení. V 59. minutě už bylo srovnáno. Z dobrých dvaceti metrů napřáhl Alejandro Bedoya, a protože jeho střelu hlavou tečoval Brou Angoua, zapadla za záda Nicolase Penneteaua - 1:1. Tentýž obránce z Pobřeží slonoviny zavařil svému týmu ještě jednou, když ve vápně fauloval kanonýra Filipa Djordjeviće.

Už od žáčků slýchají fotbalisté slova o tom, že faulovaný hráč by penaltu jít zahrávat neměl. Srbský reprezentant však této rady nedbal a podle toho to taky dopadlo. Penneteau vystihl směr, takže na devátou ligovou branku v této sezoně si bude muset Djordjević počkat minimálně do příštího utkání na hřišti Marseille.

Pod tu rozhodující proti Valenciennes se totiž postarali jiní. Brankářská jednička hostujícího celku ještě předtím zneškodnila volej Vincenta Bessata, jenže v 89. minutě ten samý hráč centroval do prostoru, kde se pohyboval Fernando Aristeguieta, jenž následně poslal balon o břevno do branky - 2:1. Nantes tak zůstává pouhý bod za Marseille, a jak už bylo uvedeno, právě na jih Francie se díky losu chystá v příštím ligovém kole. Zato Valenciennes setrvává na 18. místě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele