23. kolo
01.02.2014 16:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - AS Monaco 2:2

Ztráta Monaka na čelo tabulky se zvýšila už na 5 bodů - knížecí celek dnes pouze remizoval 2:2 v Lorientu, a to mu ještě bod vyrovnávací trefou z 87. minuty zajišťoval ve skvělé formě hrající Layvin Kurzawa.

Les Merlus vstupovali do utkání s výbornou formou v zádech (z posledních deseti ligových duelů prohráli jediný), a lehkost a sebevědomí na nich byly vidět už od začátku - po třech minutách hry se Aboubakar prohnal kolem Moutinha a přeloboval vybíhajícího gólmana Subašiće, kterého muselo zachránit až břevno. Kamerunský reprezentant se však vedoucího gólu dočkal záhy - ve 13. minutě si udělal místo mezi Raggim a Abidalem a přesnou hlavičkou zužitkoval Monnet-Paquetův pas ve svou dvanáctou letošní branku. Monnet-Paquet mohl krátce nato vedení sám pojistit, obehrál Fabinha, ale Subašić byl na svém místě.

Pasivní start donutil Ranieriho k neobvyklému střídání ještě před uplynutím půlhodiny hry: poprvé po dlouhé době tak Monaco vyměnilo diamant za agresivnější 4-4-2, což zajistil příchod Ocampose na místo Obbadiho. To poskytlo Monaku více místa na křídlech, a o minutu později už z toho mohl těžit James, jehož ránu po Fábinhově pasu nešťastně zblokoval Riviére. Lorient se rychle oklepal, Jouffre vybojoval míč a chytře si narazil s Aliadierem, ale Raggi odvrátil nebezpečí na roh. Nezadařilo se ani z dalšího protiútoku, který vedli Aliadiere s Alainem Traorém.

Vyrovnávací branka přišla jako blesk z čistého nebe - lorientský kapitán Manga nešťastně uklouzl, čímž umožnil Riviéremu postupovat na bránu. Šikovný forvard tak mohl vyslat kolegu Germaina, jehož rána k bližší tyči upravila skóre na 1:1 (totéž duo mimochodem zaznamenalo obě trefy před týdnem proti Marseille, takže nová posila Dimitar Berbatov to může mít s prosazením do základní sestavy ještě hodně těžké).

Po pauze však bylo vše opět při starém - Lorient byl zpět na koni. Ve 48. minutě zpracoval Aliadiere pas z hloubi pole i přes pozornost bránícího Abidala, a Subašić musel být opět ve střehu. K dorážce se ještě dostal Manga, ale na brankové čáře včas zasáhl Raggi. Na druhé straně zahrozil Riviére, který zpracoval skvělý Jamesův pas, ale výsledná střela mu vůbec nesedla. Nejlepší šanci Monaka zaznamenal z přímého kopu Moutinho, ale gólman Florent Chaigneau se vytasil s parádním zákrokem.

Festival šancí pokračoval i nadále - v 67. minutě se pokoušel prosadit Jouffre, ale Subašić si s jeho nůžkami poradil. Domácí kouč Christian Gourcuff následně vyslal na hřiště Sadia Dialla, který na sebe okamžitě upozornil vybídnutím Jouffreho; toho sice ještě vychytal chorvatský gólman, ale míč se odrazil do cesty Aboubakarovi, který jej posunul na Aliadiereho. Bývalému útočníkovi Arsenalu pak stačilo pouze dorážet do branky z bezprostřední blízkosti.

Vedení Lorientu bylo rozhodně zasloužené a nikdo by se nemohl divit, kdyby Monaco nakonec nebralo ani bod; Les Merlus však udělali tu chybu, že se v závěru utkání příliš zatáhli a dovolili tak soupeři přiblížit se na dostřel Chaigneauovy klece. Toho využil Ocampos, který přízemním pasem našel Kurzawu, a mladý bek bez rozpaků napálil míč ke vzdálenější tyči domácí brány.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 jedemééé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele