31. kolo
29.03.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Évian znovu šokoval, padlo i Monako

Évian stále nepřestává překvapovat. Před vlastními fanoušky už dokázal porazit jako jediný z celé Ligue 1 vedoucí PSG a nebo Lyon, vyhrát tam nedokázalo ani Lille. A teď padlo i druhé Monako. Domácí si tak připsali další cenné tři body do boje o záchranu. Jediný gól zařídil z penalty čtyři minuty před koncem Cédric Mongongu.

Už ani na podzim nedokázal knížecí klub mnohdy podceňovaného soupeře skolit. Paradoxní je, že jeho čtvrtou porážku sezóny připravil hráč, který načínal kariéru právě na jihu Francie. Obránce z Konga proměnil již svůj čtvrtý pokutový kop v tomto ročníku a především díky němu je ÉTG vzdálený sestupovému pásmu na pět bodů.

Hostům naopak tenhle neúspěch příliš neuškodil, ze druhé pozice mají pořád slušný náskok na třetí Lille. Ale co se týče možného dotáhnutí se na PSG, tam si na devadesát devět procent definitivně zavřeli vrátka. Třináctibodový deficit je za současné situace prakticky nemožné jakkoli stáhnout.

Nic přitom nenasvědčovalo tomu, že by mužstvo Claudia Ranieriho, povzbuzené o středeční postup do semifinále Coupe de France přes jasnou výhru 6:0 nad Lens, mohlo v Évianu prohrát. Možná že italský stratég utkání jednoduše podcenil. Do sestavy zařadil třeba debutanta Abdennoura, který je v klubu na hostování z Toulouse.

Domácí, jak je jejich zvykem proti velkým soupeřům, hráli s plným nasazením, houževnatě se pouštěli do osobních soubojů. Bertoglio s N'Sikuluem ve svých šancích na úvod neuspěli, na druhé straně se ani Berbatov po zpětné přihrávce od Obbadiho do sítě netrefil. Nudný první poločas jinak nic víc nenabídl.

Ranieri věděl, že potřebuje hru oživit, a na hřiště poslal Germaina za Ocampose. Tenhle tah se zdál být dobrým řešením, vždyť právě Germain vymyslel možná největší příležitost ASM v celém utkání. Jeho přízemní centr z levé strany nedoletěl k Sabalymu a James Rodríguez pak ve stoprocentní pozici míč minul.

Následná Germainova střela po pasu od Obbadiho byla sražená obranou domácího celku do bezpečí. V 86. minutě sudí Jaffredo ukázal na bílý puntík poté, co Carvalho zahrál v šestnáctce rukou. Gólman Subašič šel na opačnou stranu, než kam mířil Mongongu, a senzace byla na světě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele