5. kolo
15.09.2013 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Lorient 1:0

Na Stade Louis II to nebylo zrovna dvakrát pohledné utkání. Diváci viděli všeho všudy čtyři střely na branku, z toho jednu z pokutového kopu.

A právě na ni se vůbec nemuselo čekat dlouho. Pokus Joãa Moutinha vyrazil brankář hostí Fabien Audard tak nešikovně, že si pro něj mohl doběhnout ve výhodné pozici ve vápně zabiják Falcao. Gólmanovi tudíž nezbylo, než jej poslat k zemi. Sice se říká, že faulovaný hráč by neměl jít kopat penaltu, ale kolumbijský šutér to měl při exekuci maximálně jednoduché, jelikož Audard šel doprava ještě předtím, než Falcao doběhl k míči. Dopředu odkrytá druhá strana branky to pak spolehlivě jistila - 1:0. El Tigre zaznamenal svou čtvrtou trefu v sezoně, z toho druhou ze značky pokutového kopu.

Zaviněná penalta, žlutá karta a nepříliš profesionální počínání při pokusu o její lapení zřejmě přinutilo Aurarda znejistil, což se mohlo nevyplatit nedlouho po vstřeleném gólu, kdy nezachytil pas Lucase Ocampose, jenže jeho spoluhráči Yannick Ferreira-Carrasco a Laywin Kurzawa si v cestě za míčem vzájemně překáželi.

Druhý zmiňovaný hráč o sobě dal směrem dopředu vědět ještě jednou. To když jeho nebezpečnou přihrávku do vápna jen o centimetry minul Falcao. Ale pozor! Kdyby si Sadio Diallo po přihrávce Yanna Jouffreho lépe pohlídal offsidovou linii, mohli hosté nejenže vystřelit na branku, ale dokonce vsítit gól.

Druhý poločas se nesl spíše ve znamení hlídání výsledku, než nějakých pěkných akcí či střel. Možná za to mohl fakt, že dost hráčů monackého klubu mělo za sebou náročné reprezentační zápasy. Ve druhé půli se tak nestalo už nic zajímavého, což znamená, že FC Lorient zůstává na šesti bodech, zatímco AS Monaco jich má na kontě o sedm více. A to je za současné konstelace dost na to, aby po pátém kole vedlo Ligue 1 o bod před ASSE a o dva před svým příštím soupeřem z hlavního města.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

4:0

Reagovat
hradec

AS Monaco 3:1 FC Lorient

Knížecí klub půjde do čela L1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele