36. kolo
07.05.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - EA Guingamp 1:1

PSG slaví titul! Monaco mělo tři kola před koncem ještě teoretickou šanci obhájce z trůnu sesadit, muselo by však vyhrát všechny zápasy a doufat, že Pařížané zažijí nevídaný kolaps. Vzhledem k domácí remíze 1:1 se zachraňujícím se Guingampem však bylo rozhodnuto ještě předtím, než Blancovi svěřenci vůbec vkročili na trávník svého zápasu s Rennes.

Pokud Ibrahimovic a spol. monacký duel sledovali, v 86. minutě nejspíš bouchali šampaňské - vyrovnávací branka Fatiha Atika totiž zlikvidovala hubené vedení, které favoritovi propůjčil Dimitar Berbatov. Ani červená karta pro Moustaphu Dialla už Guingampu radost nezkazila. Zatímco tedy monačtí mají jistotu druhé příčky a mohou pomalu rekapitulovat sezonu, EAG získalo velecenný bod v tuhém boji o záchranu, který dost možná potrvá až do samého konce.

Guingamp nastupoval do zápasu povzbuzen nečekanou výhrou v Coupe de France a po 20 minutách šel málem do vedení - elitní střelec Mustapha Yatabaré však hlavou na Beauvueho centr těsně nedosáhl. Monaco podle očekávání diktovalo tempo hry a dominovalo na míči, po prvních 30 minut se však oba brankáři ve svých klecích nudili.

Až těsně před pauzou to na Stade Louis II opět zahučelo, i tentokrát po hostující akci - skvěle sehraný protiútok skončil u Thibauta Giresseho, který se ve vápně uvolnil a pořádně protáhl padajícího Danijela Subašiće. V ostrém protikladu s převážně nudným průběhem první půle se pak v jejím závěru se šancemi doslova roztrhl pytel, Subašić si však poradil i s ostrou dělovkou Lionela Mathise z 20 metrů, zatímco na druhé straně hlavou těsně minul Berbatov.

Po změně stran se Monaco zmátořilo a málem si vymodlilo penaltu poté, co průnik Andrey Raggiho do vápna nešikovně zastavil Christophe Kerbrat; rozhodčí Stéphane Lannoy však nechal hru pokračovat. Nadějně vypadala i rána Jérémyho Toulalana po Moutinhově centru, zkušený záložník však z voleje minul levý vingl doslova o milimetry.

Teprve 13 minut před koncem se AS dočkalo zasloužené vedoucí trefy: povedená individuální akce Nabila Dirara vyústila v chytrý pas na nabíhajícího Berbatova, jehož přesná hlavička nedala gólmanu Samassovi šanci. V ten okamžik to vypadalo, že si sebevědomě hrající Monaco těsný náskok už pohlídá.

Atihova vyrovnávací trefa tak vlastně přišla jako blesk z čistého nebe - když se hostujícímu záložníkovi povedlo propasírovat za Subašiće Yatabarého sklepnutí, ochozy v přístavním letovisku dokonale ztichly. Diallova červená karta za nebezpečný faul na Toulalana už na výsledku nic nezměnila, a PSG tak má jistotu, že dnes bude slavit bez ohledu na výsledek.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Monaco ma s Guingampem nevyrizene ucty a rado jej nasmeruje do druhe ligy 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky vidím zápas pro Monaco s nulou, ale dáme jen dva kousky čili 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele