33. kolo
21.04.2013 14:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Lille OSC 1:2

Posledních pět minut zápasu bylo rozhodujících. Bastia na svém hřišti velice dlouho držela nadějné vedení 1:0, nicméně během méně než deseti minut o jakýkoliv nárok na bodové ohodnocení ztratila. Lille tak nadále může pomýšlet na kvalifikaci do Ligy mistrů.

Díky tomuto utkání se LOSC v tabulce posunulo již na čtvrté místo, nicméně páté Saint-Étienne ještě stále čeká utkání proti Ajacciu. Na třetí Lyon ztrácí svěřenci Rudiho Garcii již pouze tři body. Přitom domácí se zkraje druhého poločasu dostali díky brance Wahbiho Khazriho do vedení, nicméně za hosty dokázal pět minut před koncem vyrovnat Lucas Digné, rozhodující branku vsítil již v nastaveném čase Marko Baša.

Lille do dnešního zápasu vstupovalo s fantastickou venkovní formou v zádech: zvítězilo v předešlých čtyřech zápasech na hřištích soupeře a mimo Grand Stade Metropole naposledy prohrálo v listopadu loňského roku. Nicméně jim chyběl důležitý trojlístek Ryan Mendes, Tulio de Melo a Djibril Sidibé, Bastia navíc byla posilněna vysokou výhrou z minulého kola proti Lorientu.

Byli to právě domácí, kteří se jako první dostali k ohrožení protivníkovy svatyně. Anthony Modeste nabídl vyloženou šanci naprosto osamocenému Khazrimu, jenž však sám před brankářem nepochopitelně minul cíl. Po půlhodině hry se Bastia ocitla ještě blíže skórování: veterán Jerome Rothen obral o balon Florenta Balmonta a rychle vyslal do šance na pravé straně Khazriho, jehož tvrdá rána však pouze orazítkovala břevno.

V té chvíli se konečně probralo k životu také Lille. Marvin Martin nahrál Salomonovi Kalouovi, který však zpoza vápna mezi tři tyče nezamířil. O pět minut později hosté poprvé prověřili svého bývalého brankáře Mickaela Landreaua: to když zkušený gólman zneškodnil ránu Dimitrie Payeta.

Dvě minuty po změně stran se Bastia přesto ujala vedení. Perfektní přihrávka Rothena přistála přímo u kopaček Wahbiho Khazriho, jenž se z pravé strany vřítil do pokutového území a zkušeně zatočil balon do horního růžku branky - 1:0.

Náznak tlaku hostů přišel poprvé v 66. minutě, když Digné střelou z první pořádně vystrašil Landreaua. Následně se domácí gólman musel mít na pozoru před ranou Benoita Pedrettiho. O pár minut později se rovněž Lille dočkalo úderu do brankové konstrukce. Martin vyslal do samostatného úniku Nolana Rouxe, jenž však pálil do vnější strany Landreauovy tyčky.

Když už to vypadalo, že se hosté budou muset smířit s porážkou proti průměrnému protivníkovi, přišlo z ničeho nic vyrovnání. Pedrettiho přihrávka skluzem našla nabíhajícího Digného, jenž tvrdou ranou levačkou prostřelil jak okolo stojící obránce, tak i bezmocného Landreaua. Míč zapadl do horního růžku branky - 1:1.

Ve druhé minutě nastaveného času se Lille dokonce dočkalo vítězné branky. Pedretti rychle centroval do pokutového území, na jeho pas si naskočil Baša a hlavičkou ze vzdálenější rozhodl o vítězství svého týmu 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele