26. kolo
22.02.2013 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Stade Reims 2:0

Nice pokračuje ve vynikajících výkonech, vyhrálo i pátý ligový zápas z posledních sedmi a upevnilo si svou čtvrtou pozici. Tým z Azurového pobřeží porazil o deseti dohrávající Remeš 2:0.

Domácí do vedení posunul již v jedenácté minutě Valentin Eysseric, který proměnil nařízený pokutový kop. Pět minut před koncem zápasu pojistil vítězství Nice Renato Civelli. OGC se tak v tabulce přiblížilo třetí Marseille na jediný bod, Olympique přitom v neděli čeká velice těžký zápas na půdě Paris Saint-Germain.

Remeš nevyhrála v posledních osmnácti ligových kolech a nadále se musí strachovat o holé přežití v Ligue 1. Nováčka soutěže již v 68. minutě oslabil Aissa Mandi, jenž viděl druhou žlutou kartu.

Nicméně domácí byli lepší již od samého úvodu utkání. Vidět byl především Valentin Eysseric, jenž se jako první dostal do zakončení. Po dobré kombinaci Kevina Anina, Alexyho Bossetiho a Erica Bautheaca se ke střele dostal právě kmenový hráč Monaka, nicméně Kossi Agassa byl připraven a balon polapil.

O pár momentů později se Nice naskytla vynikající příležitost. Mickael Tacalfred v pokutovém území stáhl unikajícího Bossetiho a rozhodčí neváhal a nařídil pokutový kop. Eysseric neudělal tentokrát v zakončení žádnou chybu a z deseti metrů přidal svůj pátý gól sezony - 1:0.

Remeši se nedařilo vůbec nic, nováček soutěže si nevěděl rady s domácím útokem. Po dvaceti minutách hry se skóre mohlo snadno znásobit. To by ovšem Bosseti, jenž se po skvělé nahrávce ocitl tváří v tvář Agassovi, nesměl svůj pokus poslat ze stoprocentní pozice do zámezí.

Podobný příběh se opakoval zhruba po hodině hry. Eysseric opět brilantně našel nabíhajícího Bossetiho, nicméně stále teprve devatenáctiletý hráč nedokázal z dobré pozice střílet mezi tři tyče ani tentokrát. Domácím se přeci jen o něco přitížilo ve druhé půli, kdy musel kvůli zranění zad odstoupit kapitán Didier Digard.

Mezitím se do velice slibné příležitosti dostal Odair Fortes. Toho našel svým pasem Gaetan Courtet, nicméně prvně jmenovaný hráč si sám proti gólmanu Ospinovi poradit nedokázal. Přeci jen o něco zlepšená hra z pohledu hostů skončila dvacet minut před koncem utkání. Mandi hloupě srazil Pejcinovice a sudí snad ani neměl jinou možnost než mu ukázat druhou žlutou kartu.

Nice si svou převahu dokázalo vychutnat. Málem se prosadil střídající Luigi Bruins. Tomu do této šance opět nahrál dnes fantastický Eysseric, nicméně Agassa dokázal příležitost mladého Nizozemce vyrazit. Nakonec se však Nice přesto dočkalo. Bautheac zatočil přímý volný kop, na vzdálenější tyči našel Civelliho a ten hlavou překonal Agassu podruhé - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele