19. kolo
22.12.2012 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - ES Troyes 0:0

Smíšené pocity zřejmě mají v Bordeaux - domácí bezbranková remíza se slaboučkým Troyes je určitě málo, na druhou stranu je evidentní, že stagnujícímu a vyčerpanému týmu může přestávka jenom prospět.

Les Girondins měli sice jedinečnou příležitost rozloučit se s podzimem na pozitivní notu, ale místo toho zaregistrovali pouze pátou ligovou remízu v řadě; to zároveň znamená šestý zápas bez výhry a další ztrátu Gillotova celku na čelo tabulky.

Ne snad, že by domácí neměli šance - jak Grégory Sertic, tak Ludovic Sané trefili už v první půlce brankovou konstrukci, a celý zápas se ve výborném světle předváděl také hostující brankář Yohann Thuram-Ulien. Pro ESTAC jde o velké povzbuzení do jarních bojů - záchrana je stále velmi daleko (6 bodů), ale kouč Furlan může stavět alespoň na zodpovědném defenzivním výkonu.

Dnes totiž na hřišti tvořil jeden tým, a Troyes to určitě nebylo. Thuram-Ulien byl povolán do akce prakticky okamžitě, ale Gouffranova první navštívenka nebyla z nejnebezpečnějších; Sertic poté zdálky pálil vedle. Po chvilce oddechu o sobě dal vědět také Nicolas Maurice-Belay, jehož přízemní ránu brankář vyrážel na roh.

Jedinou velkou šanci Troyes si vypracoval - kdo jiný, než Benjamin Nivet. Velezkušený playmaker vymyslel přihrávku, na jejímž konci se octnul Mohamed Yattara a zbývalo mu pouze překonat Carrassa; mladý talent zapůjčený z Lyonu však situaci tváří v tvář nezvládl a poslal míč pouze do brankáře.

Bordeaux na druhé straně pokračovalo v ostřelování branky, ale spíše než o propracované útoky šlo o střely z dálky - Troyes hrálo vzadu velmi zodpovědně a favorita do vyloženého nebezpečí nepouštělo. Saného tyčka byla nastřelena z dobrých 30 metrů.

Další dalekonosný pokus Sertice už zlikvidoval pozorný Thuram-Ulien, který se vytáhl i chvíli poté; Plašil rozehrál přímý kop a Gouffran míč postrčil směrem k bráně, ale její strážce si poradil jak s jeho pokusem, tak i s dorážkou Cheicka Diabatého. A protože Bordeaux i přes jasnou převahu nedokázalo ten jediný gól protlačil až do sítě (Thuram-Ulien ještě výborně zlikvidoval Saného hlavičku), odvezl si nováček domů nečekaný bod.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele