31. kolo
07.04.2013 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Évian Thonon Gaillard 1:0

Saint-Étienne útočí na Ligu mistrů. Zeleno-bílí se v dnešním utkání poradili s Évianem v poměru 1:0 a v tabulce se dostali na třetí pozici.

Lyon se samozřejmě na poslední příčku zajišťující účast v Lize mistrů může vrátit, stačí mu dnes odpoledne bodovat proti nováčkovi soutěže z Remeše. Těsné vítězství les Verts však pouze potvrdilo jejich vynikající formu - Saint-Étienne v roce 2013 ještě ani jedou neprohrálo.

Avšak i Évian do zápasu vstupoval se solidní statistikou v zádech, když z posledních čtyř zápasů dokázal vybojovat hned osm bodů. A mezi jeho skalpy nechybělo například vítězství proti Lille či Sochaux. ÉTG se tak v posledních týdnech dokázalo vyhrabat ze sestupového bahna, na osmnácté Nancy má nicméně nyní pouze jednobodový náskok.

Byli to domácí, kteří se jako první dostali do dobré střelecké pozice, konkrétně to v 15. minutě byl Pierre-Emerick Aubameyang, jenž prověřil rukavice Bertranda Laquaita. O tři minuty později se osmělili rovněž hosté - z pětadvaceti metrů pálil Cédric Barbora, avšak jeho dělovka mířila pouze na připraveného Ruffiera.

Z dvaceti metrů se poté hostujícího gólmana pokoušel volejem z dvaceti metrů překvapit Fabien Lemoine, brankář Évianu však kryl. Následně si poradil i s pokusem Romaina Hamoumy, jenž pálil ve třicáté minutě. V samém závěru prvního poločasu vyzval Aubameyang k samostatnému úniku Yohana Molla, jehož tvrdá rána se však pouze odrazila od tyčky.

Pět minut po změně stran to byl opět Laquait, jenž se ocitl v záři reflektorů. Tentokrát si fantasticky poradil se střelou Aubameyanga, jenž toužil po své osmnácté brance v sezoně. Ani Betrand Laquait však nemohl nic dělat s akcí domácích v 78. minutě. Dvanáct minut před koncem nacentroval Cohade do pokutového území, obrana Évianu balon nedokázala odklidit a Hamouma z několika metrů jednoduše zavěsil - 1:0.

V samém závěru se Évian ocitl velice blízko vyrovnání. Nicméně střídající Yannick Sagbo nedokázal z bezprostřední blízkosti uklidit centr Sabera Khelify mezi tři tyče.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 ta seria je parada

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

St.Etienne..hra super..aspoň tuto sezónu je výborny...držim im palce...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele