16. kolo
04.12.2011 17:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Paris SG po přestřelce bere všechny body Auxerre

Paris Saint-Germain si po přestřelce 3:2 nakonec poradilo před vlastními fanoušky s Auxerre a stále tak má na dohled vedoucí Montpellier. Ten má nyní na čele tabulky tříbodový náskok.

Pařížský velkoklub tak po třech ligových zápasech a evropským zaváháním se Salzburkem konečně zabral naplno, a odčinil tak remízu s Bordeaux a ztrátu všech bodů s Nancy a Marseille. Desáté letošní vítězství mu dopomohlo k postupu na druhé místo, z něhož ztrácí na vedoucí Montpellier tři body. Naproti tomu Auxerre se propadá do stále větší krize, prohrálo třetí zápas v řadě a v tabulce mu patří až šestnáctá pozice. Na sestupující Nice má pouze jednobodový náskok.

Přitom to bylo hostující družstvo, které se jako první dostalo do solidní příležitosti. Střela Dennise Oliecha z osmé minuty ale skončila nad břevnem domácí branky. Na druhé straně se zlobili borci Paris Saint-Germain, kteří si přáli zahrávat pokutový kop poté, co Jérémy Berthod zahrál po přímém kopu Neneho v pokutovém území rukou. Rozhodčí ale zůstal klidný, stejně jako jeho píšťalka.

Do konce poločasu již mnoho příležitostí k vidění nebylo, jediným hráčem, který se mohl pyšnit přídomkem "pokusil se ohrozit soupeřovu branku" byl hostující Alain Traoré, jeho nepříliš výrazný pokus ale neměl proti jistému Salvatoremu Siriguovi příliš šancí.

O mnoho více vzrušení pak přišlo v dějstvím druhém, v němž míč skončil v síti hned pětkrát. Už v samém úvodu nám malou ochutnávku připravil Javier Pastore, argentinský záložník ale tváří v tvář Olivieru Sorinovi zklamal, následně mohl Nené po skvělé přihrávce Meneze zakončovat do prázdné branky, jakýmsi nevysvětlitelným způsobem ale svatyni Auxerre přestřelil.

První branka tak přišla až v 52. minutě. Do kombinace pařížského výběru se zapojil Nene, Gameiro a Menez, na konci stál ale někdo úplně jiný, a to obránce Christophe Jallet. Zakončení nám ale předvedl jako z učebnice světových kanonýrů - 1:0.

Nicméně vedení vydrželo tmavě modrým pouze devět minut, poté se gólové váhy opět vyrovnaly. Oliech zakončil svůj dlouhý běh jedovatou střelou, tu sice Sirigu ještě dokázal vyrazit, nicméně tak nešťastně, že se míč vrátil ke keňskému forvardovi, jenž míč jednoduše poslal do sítě - 1:1.

Avšak muži Antoina Kombouarého se nevzdávali a v 76. minutě byl za svou aktivitu odměněn Nené. Ten se uvolnil na levé křídle a připsal si asistenci poté, co jeho povedený centr poslal pravačkou do sítě Jérémy Menez - 2:1.

Nakonec se ale dočkal branky i brazilský špílmachr. Toho v pokutovém území fauloval Stéphane Grichting a sudí tentokrát neváhal - pokutový kop. K tomu se postavil právě Nené a nemýlil se - 3:1.

Ještě před koncem utkání přišel jeden gólový moment. Dariusz Dudka zahrával přímý kop zpoza pokutového území a jeho rána zapadla za bezmocného Sirigua. Na vítězství domácího celku se ale již nic neměnilo, a utkání tak skončilo 3:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci by meli zabrat ,jestli chtej titul.....ale znate francouzkou ligu 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele