20. kolo
14.01.2012 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - Évian Thonon Gaillard 3:1

Souboj nováčků ovládl Dijon, který smetl Évian z trávníku Stade Gaston Gérard a vyrazil tak vstříc záchranné misi rázným krokem.

Klíčovým momentem utkání bylo vyloučení defenzivního záložníka hostů, Érica Tié Biho. Šikovný fotbalista byl na hřišti pouhých devět minut: v 16. minutě nuceně střídal zraněného Sorlina a ve 25. minutě už hrál Correův tým v deseti. Dijon následně definitivně rozložil naděje ÉTG Corgnetovým gólem "do šatny" a připravil tak uruguayskému trenérovi hostů nepříjemný debut v nové pozici.

Dijon dokázal zahrozit už při plném počtu mužů na hřišti: už ve 2. minutě totiž klíčový útočník domácích Brice Jovial přelstil évianskou obranu a jeho střelu musel likvidovat až dánský brankář Stephan Andersen. A po čtvrt hodině hry se dijonský kanonýr dostal ještě blíže, když zpracoval dlouhý výkop brankáře Reyneta a vypálil z voleje pouze do Andersenovy tyče.

To byla poslední příležitost před klíčovým momentem zápasů. Tié Bi nevybíravě zajel do Bauthéaca a byl poslán pod sprchy, což však Évian nejprve paradoxně nakoplo: Cédric Cambon nebezpečně hlavičkoval, ale Reynet byl pozorný. A tak se ve 43. minutě mohli domácí ujmout kýženého vedení. Skvělý Jovial pronikl do vápna a nahrál do druhé vlny Corgnetovi, který propálil Andersena - 1:0.

A těsně po pauze se do análů zápasů zapsal i sám Jovial, když v 50. minutě zpracoval Bauthéacův centr a zkušeně propálil strážce svatyně ÉTG podruhé - 2:0.Hosté mohli zkorigovat výsledek hned z následného brejku, to by ale Yannick Sagbo musel lépe naložil s Barbosovým centrem - jeho pokus propasírovat míč mezi Reynetovýma nohama sice vyšel, ale nadějnou střelu zastavila tyč. To byla také poslední šance Évianu něco se zápasem udělat.

O pět minut později totiž osud utkání definitivně zpečetil nezastavitelný Brice Jovial, když zpracoval Bauthéacův přímý kop a tváří v tvář Andersenovi nezaváhal - 3:0. Évian nakonec dokázal konečný výsledek alespoň zkorigovat díky Sagbovi, jehož přízemní rána po Govouově přihrávce překonala Reyneta - 3:1. To ale oslabeným hostům k bodům nestačilo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele