22. kolo
22.02.2012 18:30 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Lorient 4:2

St. Étienne se díky divokému vítězství 4:2, které nabídlo všechny branky až po přestávce, dotáhlo na čtvrté místo tabulky tři body za třetí Lille, které v dohrávce rovněž skolilo venku Sochaux. Hrdinou utkání se přitom stal domácí útočník Pierre Aubameyang, jenž vsítil tři branky. Domácí přitom o výhře rozhodli v samotném závěru.

První dějství nebylo oproti tomu druhému nijak zajímavé. Už tehdy byl však nebezpečným mužem Aubameyang, jenž v 6. minutě připravil největší možnost pro Barthelmeho, nicméně jeho pokus následně zablokoval obránce Mignot. Druhá půle již byla pro oko nezaujatého diváka pořádně zajímavá.

Neuběhly ani čtyři minuty a kopala se penalta. Vybojoval jí hostující Marchal, kterého v šestnáctce srazil v souboji Emeghara. Mvuemba si poté postavil balón na bílý puntík a střelou do středu brány načal účet. Jenže Lorientu nevydrželo vedení příliš dlouho. Přitom o pár chvil na to mohli pokutový kop zahrávat také Les Verts.

Koné totiž zahrál ve vápně rukou. I když se domácí odpískání dožadovali, rozhodčí Bastien společně s asistentem se nakonec s jejich názorem neztotožnili. St. Étienne to ale nemuselo vůbec vadit. V 56. minutě totiž srovnal Aubameyang, pár minut na to navíc za brankáře Lecomteho zasahoval na brankové čáře právě proti Aubameyangovi až obránce Ecuele Manga.

V 68. minutě se domácí poprvé ujali vedení. Les Merlus si znovu nedali pozor na Aubameyanga, který po centru od Saka hlavou podruhé skóroval. Lorient se však nevzdal a čtvrthodiny před koncem srovnal stav. Mveumbův pas si dobře zpracoval Autret, jenž z dobré pozice nechal gólmana Ruffiera kapitulovat podruhé.

Závěr zápasu však jasně patřil domácímu celku. Dvě minuty před koncem se Sakova tečovaná rána Ecuelem Mangou dostala za záda Lecomteho. A v 90. minutě nakonec hattrick zpečetil Aubameyang. Střídající Gradel vyslal svého spoluhráče do vyložené šance a francouzský forvard z kořeny z Gabonu se v koncovce opět nemýlil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
tlaci

dohrávečka 2:0 by mohlo být

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Lorient bude neprijemnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele