35. kolo
02.05.2012 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Ajaccio udělalo velký krok k záchraně, doma porazilo Sochaux

Veledůležité tři body získali fotbalisté korsického Ajaccia. Ti doma skolili přímého konkurenta v boji o záchranu těsně 2:1, ačkoli se pro ně utkání nevyvíjelo vůbec dobře. Domácí jsou nyní šestnáctí se tříbodovým náskokem na sestupové pásmo, ve kterém právě soupeř ze Sochaux zůstává.

První půle góly nepřinesla. V té druhé se přitom ujalo vedení FCSM, které díky brance Slovana Privata bylo na koni. A když navíc domácí Johan Cavalli o tři minuty později neproměnil penaltu, schylovalo se pro Ajaccio k nejhoršímu. Jenže to nakonec nic nevzdalo. A trefy Kinkely se Socrierem mu zařídily proti oslabenému soupeři vítězství.

Na Korsice začali zostra domácí. Do první šance zápasu se probojoval Sammaritano, velká škoda pro něj, že mířil jen tam, kde stál gólman Richert. O pár chvil později byl Sammaritano brance ještě blíže. Richert mohl děkovat štěstí, že ajaccioský záložník trefil z dobré pozice hlavou jen jeho břevno.

Až ve 33. minutě se také hostující celek dostal ke střelbě. Doubai předvedl hezkou sólo-akci, jenže gólmana Ochou následně překonat nedokázal. Do poločasu na mexického brankáře vypálil také Privat, ani tomto případě se však překonat nenechal. Sochauxský forvard však načal účet zápasu v 58. minutě.

Privat si dokázal poradit s obráncem Medjanim, naskočil na centr z rohového kopu od Martina a tvrdou hlavičkou nedal Ochoovi žádnou šanci. Konečné vítězství se pro domácí nerodilo snadno ani v momentě 61. minuty. Ti měli totiž velkou možnost vyrovnat poté, co Sauget stáhl ve vápně Sammaritana.

Sauget přitom zmařil zjevnou brankovou příležitost, takže byl navíc vyloučený. K pokutovému kopu se postavil Cavalli, avšak selhal, Richert mu jeho střelu doprostřed branky polapil. O dvanáct minut později domácí kopali další penaltu. Tentokráte hrál rukou na brankové čáře Mikari.

A i on obdržel kartu červenou, takže Sochaux dohrávalo o devíti. Tentokráte si míč na bílý puntík postavil Kinkela a nechytatelnou ránou pod břevno vyrovnal. Ajaccio nakonec strhlo tři body na svou stranu v 86. minutě. Ilan z rohového kopu našel Socriera, který z voleje překonal Richerta podruhé.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sotuen

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele