20. kolo
14.01.2012 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Ajaccio - AJ Auxerre 2:1

Fotbalisté nováčka Ligue 1 z Ajaccia doma získali svoje třetí ligové vítězství v řadě a byť se stále nacházejí na posledním místě tabulky kvůli nejhoršímu skóre, liga s nimi nyní rozhodně musí počítat. Domácí se totiž již bodově dotáhli na spodní týmy tabulky. Auxerre v zápase vsítilo první branku, nicméně soupeř vývoj otočil ve svůj prospěch. A mimochodem - utkání dohrálo jen 19 hráčů.

Pro domácí se přitom střetnutí nevyvíjelo nejlépe, už po čtrnácti minutách se díky Oliechovi ujalo vedení AJA. Oliech se krásně dostal k tomu míči, který mu sklepával Ben Sahar po pasu Hengbartga, a přesně zacílil. Jenže hned osm minut na to si hosté svoje vedení dost pokazili. Le Tallec sestřelil Mostefu hlava nehlava a tasila se první červená karta v zápase.

V deseti hráčích Auxerre průběžné vedení moc dlouho nevydrželo. Ve 27. minutě se nová zimní posila z Lens - útočník Eduardo dos Santos - zmocnil volného míče a díky povedené střele mohl svou premiéru v novém dresu oslavit dokonce gólem. Za šest minut přitom Ajaccio přidalo ještě jednu trefu navíc, postaral se o ní Diawara.

A to přitom už pár chvil předtím napálil z přímého kopu tyčku Cavalli. A právě po jeho rohovém kopu mohl hlavou skórovat zrovna Diawara. Nakonec se ukázalo, že jeho branka je v utkání tou nejdůležitější. Jenže první poločas v tu dobu neřekl ještě vše. Pět minut před koncem byl vyloučen po dvou žlutých kartách Bouhours a dvě minuty na to šel ze hřiště také Maire.

Ten si totiž nehezkým způsobem počínal proti Oliechovi, a tak korsický celek musel zápas dohrát o devíti hráčích. Tři body se mu nakonec ve druhé pětačtyřicetiminutovce podařilo udržet. A to navíc Eduardovi nebyl uznán gól jen díky ofsajdu. Na druhé straně hosté nedokázali proměnit svoje šance, tu největší měl Oliech po nahrávce od Haddada, nicméně střela poté letěla jen nad břevno.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele