18. kolo
19.01.2011 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille potvrdilo roli lídra, Nancy skolilo 3:0

Vedoucí celek Ligue 1 dál pokračuje ve skvělých výkonech a díky jasné výhře 3:0 nad Nancy má čtyřbodový náskok na prvním místě před svými dalšími konkurenty. ASNL hrál v zápase druhé housle, bylo zkrátka jen otázkou času, kdy se Lille poprvé střelecky prosadí.

LOSC bylo v první půli jasně lepším týmem, ale Nancy dokázal držet skvělý Grégorini. Ten byl od úvodních minut pod neustálým tlakem, ofenzivní mašina jménem LOSC Lille ho zkrátka pořád ohrožovala. Už v 6. minutě přihrál Hazard do běhu do vápna Cabayemu, který z úhlu z blízkosti trefil jen boční síť.

O pár chvil později si už hostující brankář opravdu pořádně zachytal. Čerstvý oslavenec Moussa Sow, jemuž bylo v den utkání přesně 25 let, tvrdě vypálil ze střední vzdálenosti, Grégorini mu dokázal čelit, jenže balón vyrazil jen k Hazardovi, který levačkou rovněž hezky vystřelil, ale i tady napodruhé gólman ASNL skvěle zasáhl.

Jen o minutu později musel Grégorini z brány znovu a Dogy nebyly brance vůbec daleko. Po Gervinhově přihrávce najednou na levé straně unikl belgický rychlonohík Hazard a vyslal z úhlu slabou křižnou ránu, která přehodila Grégoriniho, míč se ale doslova dokutálel jen do míst těsně vedle vzdálenější tyčky.

Po půlhodině hry hlavičkoval po Cabayeho centru z rohového kopu směrem do brány Chedjou, jenže střele nešťastně zabránil v malém vápně ve špatnou dobu na špatném místě stojící Sow.Ve 38. minutě zase podnikal na vlastní triko Hazard a zkusil štěstí z dvaceti metrů, Grégorini, leč s menšími potížemi, dokázal vyrazit alespoň do zámezí.

Ve 41. minutě se kopala penalta a tady se už zdálo, že Grégorini kapituluje. Nestalo se tak. Berenguerův faul ve vápně na Balmonta záložník Cabaye nepotrestal, z bílého puntíku zamířil jen tam, kam skákal hostující muž v rukavicích, tedy k pravé tyčce. Po přestávce ovšem přišla smršť, která potopila šance Nancy na minimum.

Neproměnění pokutového kopu tak nakonec tolik nevadilo. Lille dokázalo ve druhé půli vsítit během čtvrthodiny tři branky, první dvě v rozmezí dvou minut. Nejprve ve 47. minutě Gervinho zaspolupracoval s Cabayem, míč se pak dostal zpátky ke Gervinhovi, který, ač silně obtěžován jedním z obránců, do něj jen lehce šťouchl a ten se pak došoural za brankovou čáru.

Jen pár okamžiků nato hosté nezahráli svojí standardku příliš dobře a domácí se naopak dostali do rychlého protiútoku. Ten vlastně založil Gervinho, který pak zprava nahrál do středu hřiště, kde se ocital Hazard. Skvěle hrající mladý záložník se jenom podíval, kam bude střílet, a pravačkou poslal míč přesně k tyči.

A po hodině hry utekli Sow s Gervinhem za nepříliš dobře pracující obranu Nancy znovu, prvně jmenovaný si po dlouhém nákopu převzal míč a společně se svým spoluhráčem pelášil směrem k hostující svatyni, marně stíhán hostujícími beky. Sow sice ještě na Grégoriniho nevyzrál, ale forvard Pobřeží slonoviny pomocí dorážky už ano.

Aby toho nebylo málo, dohrávali svěřenci kouče Pabla Correy o deseti. André Luizovi prostě ruply nervy, možná nesnesl, jak výtečně se dnes předváděl Hazard, a tak si na něm vylil zlost. Bohužel za surový zákrok zezadu, kterým sestřelil domácí modlu, si nemohl vysloužit nic jiného než červenou kartu.

Lille dohrálo zbytek zápasu naprosto v poklidném tempu, mělo ještě pár šancí na to skórovat, třeba když v 68. minutě hlavičkoval po centru zleva od Obraniaka u bližší tyče nebezpečně Sow, ale mířil jen do boční sítě, tři body si však jinak pohlídalo. V první minutě nastavení se ještě ocitl Brison sám před domácím brankářem Landreauem, ale trestuhodně bránu netrefil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
PePiG7

Hazard Gervinho

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju jim titul, mají výborně poskládanej a hlavně sympatickej kádr (mladíky jako Hazard, Gervinho, Rami, Cabaye a zkušený hráče jako Balmont, Landreau, Frau) Śkoda, že po sezoně se jim půlka kádru rozuteče a budou zase ve středu tabulky, ale takovej už je osud francouzských týmů...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten titul asi dají, teď jen, jestli je to dobře, protože těžko udržej přes léto kádr..

Reagovat
Langi

no, je hodně předčasné mluvit o titulu, pamatuješ Bordeaux vloni...tady na Eurofotbalu je korunovali už před vánocema a jak nakonec dopadli na titul má šanci i Lyon, PSG, Marseille a s trochou štěstí i Rennes

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, proto tam je to "asi" mně šlo ale především o to, že letos mají rozhodně kádr, který může udělat titul.. Jenže co až ho vyhrají? Gervinho, Hazard, Cabaye půjdou na dračku a Ramiho už prodali.. Vím, že Lille umí přivést kvalitní fotbalisty i z nižších soutěží, ale opravdu to bude stačit, aby hráli tak důstojnou roli v LM jako Marseille, Bordeaux, nebo Lyon?

Reagovat
Langi

když se podívám na los pohárové Evropy na jaře, tak Lyon asi přes Real nepřejde , Marseille to bude mít taky těžký s Manchesterem, tudíš už se můžou soustředit jenom na Ligue 1. PSG a Lille hrají v EL s hratelnějšíma soupeřema a asi se budou snažit dostat se co nejdál...takže čekám, že v lize to bude bitva až do závěru sezóny a vzájemný zápasy prvních 4 týmů budou hodně důležitý

Reagovat
Langi

k té LM: bude hodně záležet kdo nakonec odejde, Rami už je defakto pryč a o Gervinha a Hazarda je zájem na ostrovech...Bordeaux odešel Chamakh a Gourcuff a jak dopadli

Reagovat
domingo

Lille, Marseille, Lyon, pořád tuhle trojku považuju za víceméně rovnocennou a vsadil bych se, že skončí na prvních třech místech

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně... Ale ještě bych tam zapojil bohužel PSG a bohudík Rennes I když v boj o titul těžko, ale do tý první trojky by se jeden z nich vměstnat mohl..

Reagovat
domingo

Rennes ne ( ) a s PSG to vypadá líp, než ve skutečnosti je, protože si až moc zvykli na Neného, kterej pravděpodobně nebude mít tak zabijáckou formu celej rok a navíc je ze skla...

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes se tam vměstná nakrásno.. Uvidíš jak (mě ) bude lahvinka chutnat pěkně...

Sleduješ lequipe? Podle nich se to má v zimě pěkně hejbat.. Bordeaux zájem o Gameira, Cissého, El Hamdadoui a Fereta.. Monako Amalfitano, nebo Adebayor ( ), Sessegnon do Sunderlandu, Alou si otevřel okýnko k přestupu do PSG ( ), Bastos do United... A Liverpool by nejradši všechny

Reagovat
domingo

Jj, to je zábava každý okno, ale tomu Adebayorovi bych se moc nesmál

Reagovat
Josifek

Titul jim přeju letos.

Reagovat
Filip12

ČERVIŇO přál bych si ho v chelski nebo v německu bayern

Reagovat
domingo

Fuj, jdi s Bayernem do háje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Horší týmy vybrat nešlo..

Reagovat
Langi

ještě Man City ale ten Bayern je pro TOP

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci, popíše mi jeden z vás trošku MBokaniho? Díky.

Reagovat
domingo

Třeba si to ještě přečteš :)...

V Africe i Belgii skvělej střelec, ale v Monaku shořel, přišel jako typickej zabiják na hrot a měl vytvořit (s Parkem, Aubameyangem nebo Niculaem v zádech) fungující útok, ale vůbec mu to nešlo. Působil technicky blbě, není ani extra vysokej ani žádná vazba, takže se neprosazoval moc ani silově, střelecky slabej. Na druhou stranu bych ho určitě neodepisovat, protože je a) pořád mladej a b) Monaco má celkově divně poskládanej tým, ti hráči si nerozumí, neví co mají hrát, jsou snad z 15 různých států, jsou typově nesourodí a celý podzim hráli v dost dementních sestavách. Takže momentálně je to zajíc v pytli a jako relevantní údaje bych bral ty z Belgie - čili šikovnej útočník s výborným výběrem místa ve vápně a parádní střelou, klasickej hroťák, hodně produktivní. Kdybych ho měl soudit podle monackýho angažmá, tak neplatí skoro nic, ale říkám - nejde to tak brát.

Reagovat
herbage

Navíc proti Arsenalu trefil břevno, takže špatný nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky.

Reagovat
-Kopy-

No jo, obrana pod vedením Ramiho, to nemůžou inkasovat. Už se těším, už se těším

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska vůbec parádní sestava..

Reagovat
domingo

Zas si ale uvědom, že proti nim hrálo Nancy

Reagovat
-Kopy-

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele