8. kolo
02.10.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Lorient 1:0

Předloňský mistr Francie z Bordeaux po velmi špatném začátku pomalu a jistě stoupá tabulkou výše. V lize už tři kola nepohrál a po poslední domácí výhře nad Lyonem potvrdil solidní formu i proti Lorientu, který skolil jedinou, zato superbrankou lišáka Michaela Cianiho. Hostující Les Merlus jsou aktuálně šestnáctí, tedy jen těsně nad sestupovým pásmem.

Přitom zápas by se mohl odvíjet úplně jinak, kdyby hostující Gameiro ve 2. minutě po přihrávce Kitambaly proměnil velkou tutovku. Carrasso opravdu s vypětím všech sil s velkým štěstím střelu lorienstkého bombardéra zlikvidoval. Jen o dvě minutky později měl Gameiro nabito znovu, tentokráte však byl jeho tvrdý pokus dobře zablokován.

Ve 20. minutě zahrozili poprvé také Les Girondins, Plašil hezky vybídl Gouffrana, který z první trefil levačkou levou tyčku. O šest minut později už však byl hostující gólman Audard přece jenom překonán.

Ten se totiž snažil vyhodit míč co nejdále, zároveň si však dost vyběhl z prostoru brankové čáry. Ciani se zmocnil míče a překrásným padáčkem ze třiceti metrů potrestal Audardovu zprvu nevinnou a neviditelnou chybičku. Gól kola zajisté, kandidovat však klidně může na branku sezóny. Těsně před přestávkou mohl náskok navýšit Plašil, Audard byl ovšem nyní pozornější.

Druhá půle patřila více méně domácímu Bordeaux. Wendel s Maazouem pálili mimo, druhý jmenovaný pak třináct minut před koncem po centru Jussieho dobře hlavičkoval a Audard se měl co ohánět. Domácího Carrassa ve druhé pětačtyřicetiminutovce pozlobil snad jen Kitambala v 81. minutě, jeho střelu však bordeauxský gólman dobře polapil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
jardakolo1

tutova 1 s vysledkem 1:0

Reagovat
Radin

hehe :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zlepsena forma GB.

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele