18. kolo
19.12.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sochaux pouze remizovalo s Bordeaux 1:1

Bordeaux chtělo v Sochaux pomýšlet na protržení nepříliš příznivé série a zisk tří bodů. Po brance Jussieho vše vypadalo velice nadějně, nerozhodný stav utkání ale nakonec určil domácí kanonýr Ideye Brown.

Francouzský šampion z před dvou let remizoval v Ligue 1 již počtvrté v řadě, především díky několika odloženým utkáním mu ale získaný bod stačil k vylepšení pozice v tabulce. Z šestadvaceti body mu nyní patří devátá příčka, na pohárové pozice ztrácí body tři, na samotné čelo ještě o dva body více. Sochaux nevyhrálo již podruhé v řadě, po prohře s Nancy nepotěší lvi ani nerozhodný výsledek s Bordeaux. Tým českého útočníka Václava Svěrkoše ale i nadále zůstává nejlepším domácím celkem Ligue 1, v celkové tabulce mu ale patří až jedenáctá příčka.

V samých počátcích utkání se jako aktivnější jevili hosté z Bordeaux. Gouffran se po dvaceti minutách odhodlal ke střele, nicméně míč se příliš daleko nedostal. Zblokoval ho totiž pohotovým zákrokem obránce Boukary Dramé. O čtyři minuty později bylo před bránou Pierricka Crose znovu rušno. Přímý kop z pětadvaceti metrů zahrával Jaroslav Plašil, nicméně jeho centr nedokázal Fahid Ben Khalfallah usměrnit do branky a přestřelil.

Přesto se Girondins záhy dočkali úvodní branky, ve 28. minutě se prosadil Jussie, jenž využil zaváhání domácí obrany. Damien Perquis se nedohodl s brankářem Crosem a oba se v pokutovém území vydali vstříc balonu, nakonec ale svým pohybem pouze pomohli Jussiemu číhajícímu na vzdálenější tyči, jenž vysoký balon usměrnil hlavou do branky - 0:1.

Vedení ale vpravdě netrvalo dlouho. Již po sedmi minutách se začínalo znovu, prosadil se totiž kanonýr domácích Ideye Brown. Modibo Maiga chytrou přihrávkou vyslal do úniku Marvina Martina, jenž v pokutovém území chytře přenechal balon Ideyemu. Ten pěkným a efektním šťouchnutím překonal Carrassa - 1:1.

Po přestávce to byli znovu hosté, kteří se hnali do útoku svižněji. Pohotovou střelu Cheicka Diabateho z otočky dokázal ale domácí brankář zlikvidovat. Na druhé straně se zase parádním volejem z dvaceti metrů prezentoval talentovaný Martin, ke smůle domácího celku ale míč skončil pouze na tyčce.

A byli to znovu domácí, kteří v závěru utkání měli ke třem bodům blíže. Minutu před koncem zápasu se v mimořádné příležitosti objevil znovu Martin, hosty z Bordeaux ale (znovu) zachránil jen a pouze vynikající zákrok Carrassa. Gouffran poté odrážející se míč zasáhl rukou v pokutovém území, nicméně rozhodčí penaltu nezapískal. Utkání tak skončilo nerozhodně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele