7. kolo
25.09.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lorient urval vítězství nad Monakem v samém závěru

Ani první branka Dieumerciho Mbokaniho nepomohla Monaku k bodovému zisku na hřišti Lorientu. Domácí hráli celý druhý poločas v početní výhodě, těsně před koncem utkání tuto převahu dokázali přetavit ve vítěznou branku. Hrdinou Lorientu se stal mladičký Kitambala.

Knížecí celek vůbec poprvé v této sezoně nebere ani bod - do této chvíle nasbíral pět remíz a jednu porážku. Poté, co v sedmém ligovém kole vyšel bodově naprázdno, klesl o jednu pozici - na jedenáctou příčku. Naproti tomu Lorient dal zapomenout na nesmělý výkon z minulého kola proti Caen a po zlepšeném výkonu si připsal druhou letošní výhru. S osmi body je čtrnáctý.

Přestože Lorient nastupoval do zápasu s nelichotivou statistikou žádného vstřeleného gólu v předešlých dvou zápasech, po pěti minutách utkání s Monakem na to mohl zapomenout. Kevin Gameiro si naběhl na dlouhý nákop Sigamaryho Diarry a zblízka překonal vyběhnuvšího Ruffiera. Byl to teprve jeho druhý letošní gól.

Poté, co se oranžovým konečně podařilo utnout trápení v koncovce, přišlo několik velice solidních šancí. Morgan Amalfitano nastřelil břevno, dvěma neuvěřitelnými zákroky se poté prezentoval gólman hostů Ruffier, jenž nejprve skvěle zamezil Le Lanovi a následně i Kitambalovi.

Knížecí klub tyto strašidelné okamžiky ale přežil a dočkal se odměny v podobě vyrovnávací branky. Poprvé se po svém sedmimilionovém přestupu trefil Dieumerci Mbokani. Přímý kop Adriana nedokázala obrana domácích odklidit do bezpečí, míče se tak zmocnil reprezentant Demokratické republiky Kongo a vyrovnal - 1:1.

Hosté se dokonce málem radovali z vedení - nový muž Layvin Kurzawa nastřelil ale svým přímým kopem pouze tyčku. Monaku ale výrazně zkřížilo plány vyloučení obránce Sebastiena Puygreniera, jenž v samém závěru první půle obdržel červenou kartu. Lorient se pochopitelně ihned nahrnul do útoku, Kitambala nicméně dvakrát hlavičkoval mimo.

Mládežnický reprezentant Francie se ale nakonec své odměny dočkal. V 89. minutě poslal míč z voleje po centru Maximeho Bacy do sítě a rozhodl o těsném, avšak zaslouženém vítězství svého týmu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele