28. kolo
20.03.2011 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Monako prohrálo důležitý souboj o záchranu s Nancy

Monaku vůbec nevyšel důležitý zápas o záchranu, když na vlastním stadionu podlehlo sousedovi v tabulce z Nancy. Po jediné brance Andrého Luize se hostující celek svému dnešnímu soupeři v tabulce vzdálil již na šest bodů.

Třízápasová série bez prohry Monaka tak skončila poměrně neslavně. V zápase s přímým konkurentem v boji o záchranu ztratil knížecí celek všechny body a nadále zůstává v sestupovém pásmu, z něhož ztrácí na sedmnácté, nesestupové místo již tři body. Naproti tomu Nancy vyhrálo již podruhé v řadě a neprohrálo ještě o zápas více. Po dnešním utkání vystoupalo v tabulce o další tři pozice, nyní je na čtrnácté příčce.

A hosté byli již od samého úvodu lepším týmem, vše vyvrcholilo akcí ze čtvrté minuty utkání. Benjamin Jeannot hlavičkoval prakticky neatakován v pokutovém území, naštěstí pro domácí ale šla jeho střela těsně vedle. Stejný hráč se objevil v hledáčků televizních kamer i obyčejných diváků o pár minut později. Po přiťuknutí Jonathana Brisona se totiž rozhodl ke střele zpoza pokutového území a svou jedovatou ranou trefil tyčku.

Hosté byli jasně lepším týmem, další střelu vyslal na branku Stéphana Ruffiera mladý Alexandre Cuvillier. Jeho střela ale byla nepřesná. Nakonec se ale Nancy dočkalo, ve dvacáté minutě otevřel skóre obránce André Luiz, který si naskočil na centr Juliana Fereta (koho také jiného) a hlavou napálil míč do sítě - 0:1.

I následující minuty patřily hostujícímu výběru. Se střídající se přesností pálil dvakrát Julien Feret, jednou zkusil své štěstí i Cuvillier. První vážnější příležitost domácího celku přišla až ve 34. minutě, kdy Grégory Lacombe svou dalekonosnou střelou snad i vylekal jinak klidného gólmana Gregoriniho. Na jeho ránu reagoval nepříliš povedeným pokusem Bakaye Traore.

Všechny naděje domácích se upínaly k 43. minutě. Po faulu Brisona na jednoho z hráčů Monaka nařídil sudí pokutový kop, k němuž se postavil zkušený Park Chu-Young. Ten ale na brankáře Gregoriniho nevyzrál - zkušený gólman odhadl stranu a míč vyrazil na roh. Po něm se k zakončení dostal opět Park Chu-Young, nicméně ani tentokrát nemířil přesně. Korejský forvard zkoušel střílet i v závěrečných minutách první půle, leč znovu neúspěšně.

Domácí do druhé půle vstoupili přeci jenom o něco aktivněji a i přes úvodní střelu hostujícího Diakitého se nakonec stali pány hřiště. K brance ale měli nadále daleko, což svými dvěma nepovedenými pokusy dokumentoval Laurent Bonnart. Následně ho napodobil také jeho spoluhráč Vincent Muratori a Benjamin Moukandjo. Všichni neúspěšně.

Trenér Banide se pokoušel hru oživit střídáním, do hry poslal rumunského kanonýra Daniela Niculaeho. Ten sice byl na hřišti cítit, branku ale vstřelit - navzdory svým třem střeleckým pokusům - nedokázal. A když se postupně neprosadil ani Lacombe, N'Koulou a Bonnart, bylo jasné, že hostům již vítězství dnes nikdo nevezme.

Autor: Anna-Marie Kroupová / livesport.cz, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele