4. kolo
29.08.2010 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - AJ Auxerre 2:0

Rumunský útočník Daniel Niculae loni kopal za Auxerre. V nové sezóně ale působí v dresu Monaka, kam přestoupil jako volný hráč, a proti svému bývalému klubu se mu podařilo vstřelit první branku utkání. Auxerre bylo úplně k ničemu, že v prvním poločase soupeře válcovalo. Nakonec euforie z postupu do Ligy mistrů po ligové prohře 0:2 musela zajisté rychle upadnout do zapomnění.

Oliech byl tím, kdo měl na kopačce první vážnější ohrožení domácí branky. V 11. minutě zatopil obraně, která měla krýt záda gólmanovu Ruffierovi, jenže zasahovat musel právě až muž mezi třemi tyčemi. O sedm minut později se Oliech s Ruffierem střetli znovu a i tentokráte vzešel ze souboje vítěz v podobě monackého brankáře.

Pak to z dálky zkoušel Pedretti, jenže pouze přestřelil bránu. Monako se dostalo do větší šance až po 34 minutách, to se hostující brankář Sorin potil proti střele z přímého kopu od Manganiho. Pedretti měl do poločasu ještě jednu možnost ke skórování, avšak stejně jako v předchozím případě i v tomto mířil jen nad.

Ačkoli bylo AJA v prvním poločase lepším týmem, platné mu to v tom druhém nebylo. Fotbal se hraje na góly a právě ty střílelo jenom domácí Monako. V 52. minutě předjel silový Muratori obránce Coulibalyho a parádně nabil Niculaemu, jehož překrásná volej rozvlnila síť.

O sedm minut později to už bylo o dva góly. Opět chyboval Coulibaly, kterému se zápas vůbec nepovedl, Mbokani tak mohl lehce nacentrovat na Aubameyanga, jenž se z vápna nemýlil.

Přesto to ve zbytku zápasu bylo Auxerre, které drželo míč na kopačkách. Znovu ale můžeme zopakovat omílané pravidlo, že fotbal se prostě hraje na počet gólů a bez nich se body nezískávají. V 65. minutě byl blízko ke snížení Mignot. Dobře si naskočil hlavou na centr Pedrettiho z přímého kopu a jen o píď přestřelil.

Čtyři minuty na to se zase na druhé straně ukázal Niculae s Mbokanim, po jejichž kombinaci překonal Sorina Korejec Park, avšak z brankové čáry dokázal míč vytěsnit na poslední chvíli obětavý Hengbart. Alespoň, že třetí branku si AJA domů nevezlo, mohl si říkat tábor hostů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele