29. kolo
02.04.2011 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AC Arles-Avignon - AS Monaco 0:2

Fotbalisté Arles mohli alespoň trochu zvýšit své ambice na záchranu a živit trochu reálnější sen. Jenže po domácí prohře se tento sen definitivně rozplynul a devět kol před koncem ročníku je na 99% procent jisté, že naprosto odevzdaný nováček se vrátí o patro níže. Nyní ztrácí na sedmnáctou pozici Auxerre už jedenadvacet bodů a to se opravdu v devíti kolech stáhnout nedá. Cílem Arles je tak rozšířit bodovou kolonku, kde je pouze dvanáct korálků.

Monaco naopak zvládlo povinný duel a i když je stále osmnácté, ztrácí na sedmnáctou příčku s dvaatřiceti body jen jeden korálek a pokud ho tato výhra nakopne, tak se ve vyrovnané tabulce posune hodně vzhůru. Na sedmé Bordeaux ztrácí pouze sedm bodů, a dotáhnout až tuto pozic není v tuto chvíli neřešitelný úkol. Hosté se dostali do vedení přesně po odehrané půlhodině a náskok pojistili v polovině druhého dějství.

Domácí sice bojovali, nicméně bylo vidět, že zkušené Monako je přehrává. Utkání ale hodně ovlivnilo brzké vyloučení domácího hráče Grégoryho Lorenziho. Ten se pakoval předčasně do kabin už ve 2. minutě po velmi nešetrném zákroku na korejského špílmachra Park Chu-Younga a sudí mu už mohl pouze ukázat cestu ven ze stadionu. Arles ale v úvodu zbraně nesložilo a i v početní nevýhodě si vytvořilo první možnost.

Ke střele se dostal Yann Kermorgant, jenže gólman Stephane Ruffier zachytil jeho střelu bez větších problémů. Hosté proměnili v branku hned svou první vážnější akci. Po střele Mathieu Coutadeura vyrazil domácí gólman Vincent Plante jen k Benjaminu Moukandjovi a ten neměl problém se zakončením do prázdné branky. Hosté mohli navýšit ještě do půle po centru Adriana, avšak Danieli Niculaeovi chybělo pár centimetrů.

Hosté se dočkali v 66. minutě, kdy Adriano prostrčil balón na Jeana-Alaina Fanchoneho, který nacentroval balón na Parka a ten pohotovou střelou zvýšil na 2:0. O pár minut později mohl na 3:0 ještě navýšit Gregory Lacombe, jenže zblízka na fantastického gólmana Planteho nevyzrál. Ke konci ještě kroucený přímý volný kop Kermorganta chytil Ruffier, na druhé straně nevyzrál Lacombe podruhé na Planteho.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pome Monako

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele