3. kolo
22.08.2009 19:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 2:3

Antoine Kombouaré, bývalý trenér Valenciennes, dnes už kouč Paříže, na hřišti svého dřívějšího zaměstnavatele se svým novým týmem v celku hladce zvítězil. Ačkoli výsledek 2:3 napovídá, že se jednalo o vyrovnané utkání, více ze hry mělo PSG. VA je zatím po třech kolech bez bodu. Pokud nezlepší čím dál více chybující defenzívu, nemůže na nějaké body vůbec pomýšlet.

Navzdory tomu, že se Valenciennes snažilo držet s hosty krok, většinu pohlednějších a nebezpečnějších akcí pocházelo právě od soupeře. Především od šikovného Sessegnona a věčně aktivního útočníka Erdinga. Po pětatřiceti minutách se hosté dočkali zaslouženého vedení. Na hranici vápna si narazili Luyindula s Clémentem, jako malé kluky vyškolili domácí obranu a prvně jmenovaný bez problému zacílil.

Danic po přestávce velice dravě zahrozil, jenže PSG ve druhé půli ukázalo ještě více svou sílu. A po deseti minutách nastal čas pro tureckou posilu ze Sochaux Melvüta Erdinga. Neuvěřitelnou hrubici udělal N'Dy Assembé, jenž neodvrátil hlavou nakopnutý míč. K němu se dostal Erding, jenž jako chladnokrevný kanonýr skóroval. N'Dy Assembé si určitě svůj debut ve VA takto nepředstavoval.

Zpátky do hry se domácí dostali díky povedenému přímému kopu Tieného. Pasáž po tomhle gólu byla hodně dramatická, nakonec však vyšla lépe Pařížanům, kteří zvýšili na 3:1 a zajistili si v podstatě dostatečný náskok. Předtím nebezpečně ohrožoval domácí beninský Sessegnon, na druhé straně letěly na Coupeta některé nebezpečné přímé kopy.

Běžela 84. minuta utkání, Jallet rychle vyvezl míč na druhou polovinu hřiště, Sessgnon mu následně poslal míč do vápna, kde ho střídající obránce parádně napálil do vinglu. Materův gól v samotném závěru sice upravil skóre na konečných 2:3, ale na třech bodech pro PSG se nic nezměnilo.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

wow tak to vypdá na moc pěkný ročník pro PSG.. už bylo na čase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele