24. kolo
13.02.2010 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes spasil až Šebo, Nice bylo opět bezzubé

Slovenští fanoušci budou mít radost. Reprezentant Filip Šebo totiž vstřelil svou první branku v této sezoně. Pro jeho Valenciennes to navíc znamenalo výhru, a to výhru díky gólu v poslední minutě. Odskákalo to Nice.

Pro Nice to znamená, že jejich tým nevyhrál již neuvěřitelných jedenáct zápasů v řadě. Jelikož ale další konkurenti v boji o udržení taktéž zaváhali, drží si stále šestibodovou propast nad sestupovým pásmem. Valenciennes naopak po dvou nepodařených utkáních opět zabralo, díky zisku tří bodů se posunulo o jednu příčku vzhůru. Již na desáté místo.

Poté, co se diváci v prvním poločase mohli ukousat nudou, začaly se dít věci v poločase druhém. Již po pěti minutách otevřel skóre Rudy Mater. Nice ale dokázalo vyrovnat. Ze své první šance v celém utkání. Díky komu jinému, než Loïcu Remymu. Již to vypadalo, že OGC vybojuje cenný bod, radost jim ale překazil střídající Filip Šebo. V poslední minutě rozhodl.

Domácí se do zakončení dostali již po dvou minutách hry. Jose Saez proběhl po pravé straně a svým centrem našel Fahida Ben Khalfallaha. Ten ještě prodloužil na Gaela Danice. Již mu to ale nebylo moc platné, jeho střela totiž skončila v náruči jistého brankáře Ospiny. Ben Khalfallah se účastnil i druhého útočného tažení. Tentokrát svým centrem našel Carlose Sancheze. Ani jeho tvrdá hlavička ale nebyla pro Ospinu tím nejtěžším.

Na nedorozumění v obraně Nice si poté počkal Foued Kadir, svou šanci ale proměnit nedokázal. Záložník se ale připomněl znovu v 26. minutě, kdy jeho dalekonosná střela pořádně protáhla činícího se gólmana hostů.

Nakonec to ve druhém poločase tolik práce nedalo. Trvalo to pět minutek a první branka byla na světě. Kadir vysunul Matera, ten si poradil s jedním z obránců a střelou do pravého dolního růžku dal svému týmu vedení. Nutno dodat, že zasloužené - 1:0.

Kadir mohl vedení zvýšit o pár minut později, po přihrávce Matera se rozhodl napálit míč přímo. A nebyla to rozhodně špatná myšlenka. Té se ale postavilo břevno Ospinovy branky. Toto ho mohlo mrzet ještě dlouho. Hlavně poté, co Remy v 74. minutě vstřelil vyrovnávací branku z první vážnější šance svého týmu. Chaouki Ben Saada poslal přímý kop do pokutového území soupeře, nejvýše vyskočil Remy a připsal si desátý letošní gól - 1:1.

Valenciennes se dralo do útoku. Velice blízko vítězné branky se ocitl Remi Gomis se svým pokusem z dvaceti metrů. Ospina ale nakonec nestačil na Šebovu ránu. Slovenského útočníka svým centrem našel Mater, reprezentant našich sousedů se dobře zorientoval a napálil míč do branky - 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / sportinglife.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele