1. kolo
08.08.2009 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Valenciennes FC - AS Nancy-Lorraine 1:3

Loni na jaře nedobytný Stade Nungesser padl v nové sezóně hned v prvním kole. Nancy si díky třem odvezeným bodům z Valencinnes mohou pochvalovat slibný začátek do nového ročníku. Soupeři se naopak zápas opravdu moc nepovedl a inkasovaná červená karta na závěr podtrhla jeho špatný den.

První branka na sebe nenechala dlouho čekat. A výraznou měrou k ní přispěla menší hrubice hostujícího gólmana Bracigliana. Samassa zprava chtěl původně centrovat do vápna, ale míč najednou obloučkem začal padat do branky, až tam opravdu spadnul. Bracigliano mohl reagovat lépe, stačilo jen situaci nepodcenit.

Hosté z Nancy se však velmi rychle vrátili do hry. Ayite odvážně a divoce zakličkoval za vápnem a vystřelil, jeho přízemní střela neměla skoro žádnou razanci, nicméně s pomocí teče do protipohybu brankáře Pennetaua skončila v brance.

Po přestávce se VA rozparádilo, jenže vsítit gól jim tentokrát souzeno nebylo. Tieného přímý kop stejně jako Cohadeho hlavička si cestičku k síti nenašly. Hosté naopak v 58. minutě založili rychlou akci, po níž gól padl. Brison s Feretem se snadno a rychle dostali za obranu a prvně jmenovaný jen zakončoval do prázdné branky.

Domácí mohli vyrovnat zásluhou Danica, jenže jeho pokus z přímého kopu vytěsnil brilantně Bracigliano. Ten až na zaváhání ze začátku chytal jinak velmi solidně. V 71. minutě zvyšoval na 3:1 z penalty mazáckým způsobem Traoré a pečetil tři body pro hosty. Kromě zlé porážky navíc VA utržilo ve třetí minutě nastavení ještě jednu ránu. Minimálně v příštím utkání na půdě Lyonu bude chybět brankářská jednička Penneteau, jenž po trochu zbytečném střetu s Diou obdržel červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele