34. kolo
25.04.2010 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Auxerre v čele s Jeleńem odstřelilo Toulouse

Vražedná druhá půle odstřelila dlouho vzdorující Toulouse. Hlavním katem domácího celku se stal - jak už to tak v barvách Auxerre bývá - polský šutér Ireneusz Jeleń. Ten se trefil hned dvakrát. Úvodní trefu zaznamenal Benoit Pedretti.

AJA tak nadále tlačí na vedoucí celek Ligue 1 - Marseille. Po dnešním vítězném utkání její náskok zredukovali na pouhé dva body. L'OM má ale stále večerní zápas se Saint-Etienne k dobru. Pro hosty to byla již třetí ligová výhra v řadě, jejich neporazitelnost se natáhla ne neuvěřitelných jedenáct utkání. Naproti tomu Toulouse přišlo o svou tři kola dlouhou sérii bez porážky. A to dost radikálně. Nikdo by snad tento výsledek před výkopem nepředvídal - už jen proto, že Auxerre tyto gólové hody letos rozhodně na svém programu nemá.

Jejich 39 vstřelených branek je vůbec nejnižším číslem ve francouzské elitní osmičce. Dnes to navíc znamenalo měření sil dvou nejlépe bránících celků Ligue 1. Svěřenci Jeana Fernandeze inkasovali zatím pouze šestadvacetkrát, domácí na tom byli před tímto utkáním pouze o čtyři zásahy hůře. Proto se možná divili i sami diváci, když se několik dobrých příležitostí urodilo již v samém úvodu duelu.

Přestože André-Pierre Gignac letos rozhodně není v takové formě jako v ročníku předcházejícím - svých 24 branek asi jen tak nezopakuje - v prvních minutách znamenal pro defenzivu hostů neustálé nebezpečí. Jeho úvodní nebezpečnou střelu ale dokázal gólman Olivier Sorin vytěsnit na rohový kop. Z toho již TFC nic nevytěžilo.

Jednička hostů si poté musela poradit i s daleko nebezpečnějším Gignacovým pokusem. Francouzský reprezentant namířil svůj přímý kop přímo do levého horního růžku, nicméně i tentokrát byl úspěšnější muž ve zvýrazněném trikotu. Ačkoliv je o Auxerre letos známo, že většinu svých šancí dokáže dovést do zdárného konce - k vítězství tak potřebuje pouze několik málo střel - jejich úvodní příležitost se příliš neujala. Neúspěšným mužem byl Pedretti.

Nakonec ale mohl ještě před přestávkou rozhodnout Gignac. Ani napotřetí ale v dobré šanci neuspěl. Tentokrát si neporadil s pěkným rohem Machada, sám na zadní tyči branku netrefil. Po přestávce to tak byli hosté, kteří se ujali ztraceného provázku skórování. Již minutu po změně stran se prosadil Pedretti - i když patrně branku původně ohrozit nechtěl. Kapitán burgundského týmu poslal z přímého kopu do vápna svůj jedovatý centr - Olivier Blondel, jenž patrně očekával teč, byl ale tímto neobvyklým způsobem překonán i bez ní. Míč zapadl ke vzdálenější tyči - 0:1.

Domácí se ale rozhodně nechtěli dát bez boje a několik dobrých zákroků, konkrétně tři, musel předvést brankář Auxerre Sorin. V 68. minutě ale vedení hostů pojistil kdo jiný než Jeleń. Polský reprezentant se dokázal zbavit bránících hráčů a sám proti Blondelovi uspěl. Precizní zakončení - 0:2.

Za domácí se pokoušel výsledek zachránit Machado, jeho dělovka ale dala pouze další důvod Sorinovi k prokázání jeho skvělého umu. Nakonec deset minut před koncem rozhodl znovu Jeleń. Po dlouhém centru Birsy se ocitl v pokutovém území a lehčím dotekem poslal míč do sítě i podruhé, respektive potřetí pokud bychom brali celý tým.

Auxerre tak zvítězilo v důležitém utkání jasně 3:0 a jejich sen o ligovém titulu tak stále nekončí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele