22. kolo
31.01.2010 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 2:1

Šlágr mezi Lyonem a PSG, který uzavíral 22. kolo nejvyšší francouzské soutěže, vyzněl lépe pro domácí. Ti sice od desáté minuty prohrávali, ale během čtyř minut v závěru utkání dali dvě branky a strhli vítězství na svou stranu.

Vstup do utkání lépe vyšel Pařížanům, kteří se už v 11. minutě dostali do vedení. Sessegnon zahrával rohový kop a míč doplachtil přímo k Erdinçovi, jenž jen prudkou hlavičkou poslal do sítě. O pár chvil později se skóre málem měnilo podruhé, ale s volejem Hoaraua si poradil domácí brankář Vercoutre. Celý první poločas byli hosté lepším týmem, ale nedokázali přidat druhý gól. Blízko k němu byla po závaru před domácí brankou dvojice Erdinç - Hoarau, kterou ale vychytal lyonský gólman Vercoutre.

Zlomový okamžik přišel po hodině hry, kdy byl vyloučen hostující Sakho, jenž těsně před pokutovým územím fauloval unikajícího Gomise. Převaha jednoho muže na hřišti byla znát a od těchto chvil to byl Lyon, kdo diktoval tempo utkání.

Vyrovnávací gól na sebe nenechal dlouho čekat a padl po deseti minutách od vyloučení Sakha. Delgadův přetažený centr vracel před branku Lovren, kde se nejlépe zorientoval Gomis s tvrdou ranou z těsné blízkosti srovnal stav zápasu na 1:1. Druhá branka se v síti PSG objevila ani ne po čtyřech minutách. Přímý kop Bastose přizvedl Lisandro přímo na hlavu Crise, který jej nadýchaným obloučkem poslal přímo po břevno Edelovy svatyně - 2:1.

V závěrečných momentech zápasů mohl třetí gól přidat domácí Gomis, ale jeho střela z hranice pokutového území mířila mimo tři tyče. Na vítězství domácích se tak již nic neměnilo. Výhra posunula Lyon na čtvrté místo tabulky, Pařížané jsou až čtrnáctí.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele