32. kolo
10.04.2010 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Montpellier HSC 2:2

Zaváhání Montpellieru na půdě předposledního Le Mans, kde pouze remizoval 2:2, může mít fatální důsledek v boji o titul. HSC se aktuálně nepotýká s dobrou formu, z posledních tří zápasů vytěžil jen dvě remízy. Le Mans je naopak na pokraji pádu do druhé ligy. Protože St. Étienne venku porazilo Sochaux, ztrácí na první nesestupovou pozici hrozivých třináct bodů.

Plály velké emoce. Dvě červené karty, oba trenéři vykázáni na tribunu. To vše způsobil hromadný konflikt těsně před přestávkou, který vypukl po neodpískání penalty za faul ve vápně Montpellieru. Domácí skórovali už v první minutě díky Lamahovi, hosté přesto po první půli vedli 1:2, ale Lamah svým druhým gólem v zápase dvacet minut před koncem upravil na konečných 2:2.

Uběhlo jen pár desítek sekund od úvodního hvizdu, než padla první branka utkání. Dossevi dloubáčkem nahrál do běhu Lamahovi, ten si přehodil balón z levačky na pravačku a zamířil přesně pod víko. Vedení ale domácím nevydrželo dlouho, ve 12. minutě zaběhl za obranu Montaňo a z pravého křídla pak jen dodal před branku úplně volnému Aït Fanovi.

Hosté mohli skórovat o pár chvil později zásluhou Costy, jehož pěkným centrem vybídl Montaňo, nakonec se HSC ujal vedení ve 34. minutě. Domácí Joao Paulo ve vápně srazil Montaňa, rozhodčí Chapron nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Camara.

Tři minuty před přestávkou nastala obdobná situace na druhé straně, když Jeunechamp fauloval Dosseviho, píšťalka Chaprona tentokráte zůstala klidná. Nejenže se rozvířily nepokoje mezi hráči na hřišti, ale do ostrého sporu se dostali i oba trenérové. A tak se začalo červenat. Vyloučeni byli Jeunechamp a kouč MUC72 Cormier, jež si vyměnili hodně nevybíravých slov, následoval ho i z lavičky domácí Cerdan, největší iniciátor celé rvačky, a rovněž i hostující lodivod Girard.

Do druhého poločasu tak domácí vstupovali v přesile, oba týmy bez svých šéfů na trenérské lavici. Domácí gólman Ovono musel až na brankové čáře vyrážet pokus Montaňa. Vyrovnání nakonec přišlo v 70. minutě, Dossevi opět za defenzívou Montpellieru našel Lamaha, který si položil brankáře Jourdrena a zacílil do prázdné branky.

Oba celky si ještě v závěrečné dvacetiminutovce vytvořily po dvou solidních příležitostech, v 80. minutě nejprve Jourdren lapil hlavičku Cisseho, na druhé straně Ovono odbyl pryč střídajícího Belhandu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele