25. kolo
21.02.2010 17:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Lyon zakončil skvělý týden kanonádou v Sochaux

Lyon zakončil perfektní týden fenomenální výhrou. Kdo jel fandit až do Sochaux, musel do svého města odjíždět maximálně spokojený. Po výhře nad Realem Madrid totiž l'OL jasně přehrálo Sochaux, když se třemi brankami na výhře podílel především Bastos. Poslední trefu utkání si připsal Lisandro.

Lyon tak navázal na úspěch z minulého kola, kdy si poradil s Lens. V lize neprohrál již pět zápasů v řadě. Díky dalšími úspěchu se tak tým Clauda Puela začíná dotahovat na vedoucí Bordeaux, na to ztrácí zatím pět bodů. Na druhý Montpellier je to o tři méně. Naopak Sochaux, v jehož dresu odehrál celý zápas Václav Svěrkoš, přišlo o svou skvělou sérii osmi neprohraných zápasů za sebou. Přesto zůstávají na patnácté příčce.

Hned po první půli se musely dít v kabině Sochaux věci. Vždyť Michel Bastos stihl během necelé půlhodiny vsítit hattrick! Poprvé se prosadil již v páté minutě, další góly přišly v 24., respektive 26. minutě. Kanonádu dokončil ve druhém poločase Lisandro López, který se prosadil deset minut před koncem utkání.

Diváci se možná ještě nestihli po předzápasovém občerstvení usadit a zkoncentrovat se na utkání a již tu byla první branka. Michel Bastos si to dosprintoval až k pokutovému území, napřáhl - propasíroval míč mezi nohama spoluhráče Boumsonga - a vystřelil krásně k tyčce. Neuvěřitelný gól - 0:1.

Lyon byl jasně lepším týmem. Dvakrát se pokoušel Bafe Gomis, jednou střílel z větší vzdálenosti také Kim Källstrom. Z týmu domácích lze vyzdvihnout snad pouze Yassina Mikariho, který se svým spoluhráčům často nabízel. Dostal se také k několika střelám. Nakonec mu to ale nebylo nic platné, když jeho kolegové z obrany udělají takový kiks, jako ve 23. minutě.

Jeremie Brechet "nalil" Gomisovi, ten spatřil Bastose. Centr francouzského reprezentanta byl přesný a našel Brazilce neobsazeného na vzdálenější tyči. Bastos se zdvihl do vzduchu a mohl se radovat. Jeho střela do horního růžku neměla chybu ani tentokrát - 0:2.

A netrvalo dlouho a bylo to o tři branky. Konkrétně pouze dvě minutky. Ederson se prosmýkl po pravé straně, jeho centr do pokutového území opět využil Bastos. Jeho volej byl nechytatelný. Hattrick během 26 minut, to se jen tak nevidí - 0:3.

Sochaux se dostalo do hry až po změně stran. Po dlouhé době si nebezpečnou střelu v Sochaux připsal také Václav Svěrkoš. Jeho patička ale skončila těsně mimo branku. O chvíli později zase Martinův přímý kop bezpečně lapil brankář Lyonu. Další šanci si vypracoval Ideye, z dobré pozice ale hlavičkoval nad branku.

Nakonec to ale byli hosté, kteří si připsali poslední branku v utkání. Lisandro zachytil zpáteční přihrávku Josseho a překonal Richerta počtvrté. 4:0 pro Lyon.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Langi

krása...kéž by to šlo podobně v odvětě na San Bernabeu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele