4. kolo
29.08.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sochaux gólem Svěrkoše porazilo Monako 1:0

Doma dvě výhry, venku ani bod. Tak zatím vypadá sezona v podání knížecího Monaka. Po minulé výhře nad Lorientem nestačilo na Sochaux. Jedinou branku utkání vstřelil ve 20. minutě český útočník Václav Svěrkoš.

Výsledky Monaka jsou letos jako z matematické učebnice, konkrétně z kapitoly Sinus. Jako na sinusoidě si totiž musejí připadat fanoušci knížecího klubu - výhra střídá prohru, která střídá výhru a takto dál a dál. Tentokrát na matematickou funkci doplatili proti Sochaux. To mělo i veliké štěstí, jediný gól utkání vstřelil z penalty Svěrkoš.

V prvních patnácti minutách to vypadalo na jasný zápas pro Monako. Kromě šance Park Chu-Younga, jehož střela ale branku neohrozila, se hosté k žádné výraznější příležitosti neprobojovali. A tak to byli domácí borci, kteří se ujali otěží zápasu. Prvním varováním byla střela Martina Marvina, která pouze o pár centimetrů minula Ruffierovu branku. Druhé varování už ale bylo zároveň posledním a konečným. Charlie Davies se objevil v pokutovém území, to se ale příliš nelíbilo Sebastienu Puygrenierovi. Jeho nevybíravý zákrok ale nebyl tím nejlepším možným řešením. K pokutovému kopu se postavil český útočník Václav Svěrkoš, pětadvacetiletý kanonýr poslal brankáře na druhou stranu a s přehledem proměnil - 1:0.

Sochaux pokračovalo v dobrém výkonu. V solidní palebné pozici se objevil Ryad Boudebouz, mladý Francouz měl ale velikou smůlu, když trefil pouze břevno Ruffierovy svatyně. Na nedávný okamžik dal také vzpomenout nešťastný hrdina z 20. minuty - Sebastien Puygrenier. Nová posila klubu málem napálila míč do vlastní branky, naštěstí pro hosty šel ale odraz kousek mimo. Poté se připomněl Svěrkoš se svým útočným parťákem Daviesem. Druhý jmenovaný odvedl dobrou práci na pravém kraji a vyslal do skvělé příležitosti našeho forvarda. Ten si ale napodruhé neporadil s takovou lehkostí a mířil tentokrát nad. Ke konci poločasu se po dlouhé odmlce připomněli i střelci hostů. Nepříliš přesvědčivě se ale prezentoval Fréderic Nimani, jeho střelu dokázal Richert bez větších problémů chytit.

Souchax útočí, Monako v obraně. Takový obraz hry pokračoval i po změně stran. Aktivní Charlie Davies se objevil v další slušné příležitosti, ani tentokrát ale branku netrefil. Mnohem lépe si počínal o pár minut později Maurice-Belay - ten mířil pouze pár centimetrů mimo. Aktivita Sochaux s postupem času a stále jediným gólem na kontě ubývala. Monako se přesto do šancí nedostávalo. Snad jediným hráčem, kterého mohl kouč hostí po zápase chválit byl Nené, který dvakrát ke konci poločasu provětral obranu domácích. Trenér Sochaux naopak po zápase mohl vzývat obránce Puygreniera, který zavinil pokutový kop.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele