10. kolo
24.10.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Saint-Étienne znovu prohrálo, tentokrát 0:2 s Valenciennes

Saint-Etienne se po nedávném rozjezdu opět začíná zadrhávat. Tým prohrál podruhé v řadě, po Montpellieru dnes nestačil ani na Valenciennes.

St. Etienne se vůbec nepovedl vstup do sezony. Ve čtvrtém kole se ale vše zlomilo a tým začal konečně vyhrávat. To pokračovalo až do osmého kola, kdy tým převálcoval Bordeaux. Pak ale zelenobílí překvapivě narazili proti Montpellieru a nyní na svůj výkon navázali - prohráli 0:2 s Valenciennes. To se díky druhé výhře v řadě posunulo již na sedmou příčku, naopak ASSE kleslo na šestnáctou pozici.

Skóre utkání se měnilo poprvé v 17. minutě. Svou příležitost totiž využil Johan Audel, jeden z nejlepších střelců týmu. Pojistka přišla až v samém závěru - v devadesáté minutě se trefil David Ducourtioux a určil tak konečný stav utkání.

Zápas začal prakticky až od desáté minuty. To totiž přišla úvodní šance utkání. Do nadějné pozice si naběhl Gonzalo Bergessio, který svou střelou pořádně otestoval brankáře Guye Rollanda Ndy Assembeho. Odražený míč uklidil do zámezí obránce Ducourtioux. O sedm minut později se ale skóre již měnilo. Cohade nabil Audelovi, který dělovkou překonal prakticky bezmocného Janota - 0:1.

Gólman St. Etienne se musel činit o deset minut později. Po půlhodině hry se totiž do solidní příležitosti dostal Siaka Tiene, tentokrát si Janot, i když s menšími problémy, poradil. Minutu před koncem se hostům naskytla další skvělá příležitost na zvýšení náskoku. Mater našel úplně volného Pujola, ten ale z prostředku pokutového území nepochopitelně minul.

Z druhé půle uplynula pouze minuta, brankář hostů Assembé musel být přesto v nejvyšší pohotovosti. Bergessio centrem našel Mirallase, ten si ale s nabídnutou šancí neporadil nejlépe a pouze trefil gólmana Valenciennes. Assembé se musel ohánět i o chvíli později. Tentokrát byl architektem celé akce Cedric Varrault. Ten přihrávkou oslovil volného Gelsona Fernandese, ani on ale nezamířil přesně.

Varrault přihrával i do další šance. Tentokrát Gonzalu Bergessiovi - jeho střela z bezprostřední blízkosti ale opět narazila na veliký problém - brankáře Assembého. A když Mirallas z dvaceti metrů pouze nastřelil tyčku brány hostů, vstřelili druhý gól zápasu právě oni. Carlos Sanchez si několikrát přihrál s Ben Khalfallahem, celou akci pak gólem zpoza pokutového území zakončil David Ducourtioux - 0:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

valenciennes je nevyzpitatlné mužstvo..můj tip je že body se budou dělit tip:1:1

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Saint-Étienne!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele