3. kolo
22.08.2009 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Monako odčinilo hrůzu z Nancy, porazilo Lorient 2:0

Monako dalo zapomenout na hrozný výkon z Nancy a v domácím prostředí si bez větších problémů poradilo 2:0 s Lorientem.

Na první gól si museli diváci počkat až do 22. minuty. To se poprvé v sezoně prosadil Fréderic Nimani, který se trefil při svém prvním startu sezony. Výhru Monaka pojistil o jedenáct minut později brazilský záložník Nenê.

Pro Monako to znamená již druhou výhru v sezoně, tu první si knížecí klub připsal již v úvodním kole, kdy překvapivě porazil Toulouse 1:0. Tým Guye Lacombeho se díky dalším třem bodům posunul v tabulce z třinácté příčky na šestou, o kterou se dělí s Boulogne. Naopak Lorient poprvé v sezoně prohrál a klesl až na dvanácté místo.

Monaku se podařilo napravit si reputaci - zatímco ve druhém kole obdrželo čtyři branky, proti Lorientu udržel brankář Ruffier čisté konto. Za solidní defenzivní výkon se možná podepsal i návrat zraněného beka Djimiho Traorého. Z trestu se pak vrátil Diego Perez.

Lorient v minulém kole překvapivě doma ztratil s Montpellierem, kouč Christian Gourcuff tak udělal hned několik změn v základní sestavě. Ani to mu ale nakonec nepomohlo, ve 22. minutě se totiž po rohovém kopu Nenêho prosadil Fréderic Nimani. Pro jednadvacetiletého útočníka to znamenalo první gól v sezoně.

Monako se i nadále pouštělo do odvážných útočných akcí. Deset minut před koncem si to do pokutového území namířil aktivní Nenê, kterého těsně před vápnem srazil jeden z bránících hráčů. K přímému kopu se postavil sám brazilský playmaker, který krásnou ranou okolo zdi nedal Fabienu Audardovi v bráně Lorientu nejmenší šanci - 2:0.

První vážnější příležitost hostů přišla až těsně před změnou stran. Ke standardní situaci se postavil Marama Vahirua, jehož střela ale nakonec nenadělala Stéphanu Ruffierovi vážnější problémy. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Ve druhém poločase mohli domácí borci vedení ještě navýšit. Po individuální akci, během které prošel přes dva obránce, se Alonso dostal až před brankáře Audarda. Na toho již ale nevyzrál. Ke konci zápasu se alespoň snížit snažil Kevin Gameiro, i s jeho střelou si ale Ruffier poradil a zápas tak skončil zaslouženou výhrou domácích.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele