1. kolo
08.08.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Svěrkoš zařídil Sochaux první body, rozhodl o výhře nad Auxerre

Sochaux začalo novou sezonu výhrou na hřišti zraněními skoleném Auxerre. Jedinou branku utkání vstřelil český forvard Václav Svěrkoš, který tak pro svůj tým zajistil první body.

V prvním poločase bylo jasně lepším týmem hostující Sochaux, na domácím výběru se jistě podepsalo veliké množství absencí. Snad největší ztrátou Auxerre bylo zranění polského kanonýra Ireneusze Jelena, který bude svému týmu chybět ještě dva měsíce.

Přes úvodní převahu se Sochaux nedokázalo dostat do vážnějších šancí a střely z kopaček žluto-černých borců šly obvykle mimo Sorinovu branku. Do vážnější příležitosti se dostal snad jen Marvin Martin, jehož střelu dokázal brankář domácích vytáhnout na roh. Na druhou stranu ani Valter Birsa ani Roy Contout nedokázali využít skvělých přihrávek svých spoluhráčů za obranou linii hostů a stav tak zůstával nezměněný až do 39. minuty.

Už to vypadalo, že AJA přežije hlavní nápor svých soupeřů, nakonec se ale hosté dočkali zasloužené branky. Po pěkné kombinaci Vincenta Nogueiry a Ivana Stevanovice se k míči dostal český útočník Václav Svěrkoš, který svou neomylnou pravačkou poslal míč za záda bezmocného brankáře Sorina. 1:0 pro hosty.

Hra Auxerre se v druhém poločase zlepšila, především díky dvěma zásahům do sestavy. Hostující obrana ale svého soupeře ani nadále nepouštěla do vážnějších příležitostí a držela nadějný stav. Ke konci zápasu mělo Sochaux i štěstí, když rozhodčí pro ofsajd neuznal Chafniho regulérní gól.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně SVĚRKY !!! Drží s tebou celá OSTRAVA. Snad se bude dařit i BANÍČKU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele