21. kolo
18.01.2009 17:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Zápas dvou trápích se mužstev skončil dělbou bodů

Monako vedlo v duelu s Caen už o dvě branky. Jenže... Stalo se něco podobného, jako v 19. kole proti Bordeaux. V tom svěřenci trenéra Ricarda přes vedení 3:0 nakonec o gól prohráli. Caen se z výhry neradovalo, ale bod získaný v poslední minutě se také počítá.

Monako se ujalo vedení již v šesté minutě díky zásahu Pina. Náskok do poločasu ještě zvýšil Alejandro Alonso. Domácí se ale v druhém poločasu zlepšili a díky gólům Savidana a Niveta nakonec berou cenný bod za remízu 2:2.

Monako tak nevyhrálo již pět ligových utkání v řadě. Naposledy se knížecí klub mohl radovat ze tří bodů na konci listopadu v Auxerre, které porazil díky brance Pokrivače. Hráči mají problémy především v defenzivní činnosti, v posledních čtyřech utkáních obdrželi hned jedenáct branek. Caen je prakticky ve stejné pozici jako jeho nedělní soupeř. Stejně jako on nevyhrál již popáté v řadě, naposledy se pak radoval shodně po bitvě s Auxerre. Gól si tehdy připsal Lemaitre.

První šanci měli domácí již po čtyřech minutách hry. Nicolas Seube se dostal do palebné pozice, ale jeho střela šla nad branku. Hosté domácí za neproměněnou šanci potrestali gólem. Již v šesté minutě vstřelil svůj třetí gól v sezoně kolumbijský útočník Juan Pablo Pino. Jeden z nejlepších střelců Monaka získal na levé straně hřiště míč a prokličkoval s ním až do pokutového území, odkaď překonal z úhlu gólmana Plantého - 0:1

Pino si mohl připsat další gól o deset minut později. Postavil se k přímému kopu, jeho jedovatá střela ale branku netrefila a Planté se tak nemusel strachovat. To mu ale dlouho nevydrželo, o chvíli později totiž lovil míč ze sítě podruhé. Yohan Mollo nacentroval na Alonsa, který míč slabě tečoval za bezmocného gólmana Caen.

Zatímco první poločas patřil hostům, ve druhém se naplno ukázali domácí borci. První vážnější šance přišla po hodině hry a dostal se do ní Seube. Jeho nevýrazná střela ale nenadělala gólmanu Monaka vážnější problémy a bez problémů ji kryl.

Další obrovské šance neproměnili postupně Gomis, Alonso a Pino. Prvně jměnovaný napálil míč z dvaceti metrů pouze do břevna, Alonso ani Pino pak nevyzráli na gólmana Uliana v samostatném úniku. Ten tak nadále držel svůj tým čistým kontem.

Domácí se ale nakonec dočkali. Po dlouhém čekání se opět prosadil kanonýr Steve Savidan. Fahid Ben Khalfallah zleva rozjel protiútok, dostal se až k pokutovému území, odkud nacentroval dobře postavenému útočníkovi. Ten poslal míč nechytatelně ke vzdálenější tyči - 1:2.

Dílo dokonal ve druhé minutě nastavení zkušený záložník Benjamin Nivet. Deroin nahrál francouzskému středopolaři, který z první našel síť za zády gólmana Uliecha.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele