33. kolo
24.04.2009 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon jen remizoval, potrestají to Marseille s Bordeaux?

Očekávaný souboj dvou celků na čele tabulky skončil bezbrankovou remízou. Hlavně proto, že PSG si přijelo do Lyonu pro bod s tím cílem, aby mu Olympique neodskočil, žádná ofenzivní podívaná se nekonala. Domácí měli více gólových příležitostí, Benzema šest minut před koncem napálil tyč, nicméně třeba i Hoarau na druhé straně mohl také rozhodnout. Pro Lyon je zisk bodu opět další ztrátou a velkou komplikací k obhajobě titulu.

Bylo patrné, že PSG nejede do Lyonu s prvořadým cílem zvítězit. Výhra pro soupeře by totiž znamenala jeho odskok na třetí příčce na rozdíl čtyř bodů, což hosté z důvodu chtěného postupu do Ligy mistrů v žádném případě nechtěli, takže spíše bránili po celý zápas remízu. Naopak Olympique o tři body horoucně usiloval. Jenže proti pařížskému betonu se těžko prosazoval.

Možná od tohoto střetnutí čekalo oko diváka více. Především první půle byla z obou stran hodně opatrná, největší šance se udály až v závěru poločasu. Nejprve se však o skórování po Juninhově rohovém kopu pokoušel hlavou Boumsong, avšak v těžké pozici se mu vedlo špatně. Pak zasáhl včas před nabíhajícím Benzemou domácí gólman Landreau, o pár chvil později převzal lyonský kanonýr míč ve vápně od Mouniera a nebezpečně vypálil, ovšem pokus se mezi tři tyče nevešel.

Jedinou kloudnou akcí Pařížanů byla hlava Giulyho po centru Sessegnona zprava, bohužel však neměla ani správnou razanci, ani přesný směr. Ve 36. minutě střílel technicky jen těsně nad domácí záložník Toulalan. Minutu před koncem se muselo PSG bát o příznivý stav z úvodního dějství. Landreau měl opravdu hodně práce při bombě Juninha, poté bylo Le Guenovo mužstvo rádo, že po následném rohovém kopu Kälströma a hlavičce Benzemy neviděl Cearáovo hrábnutí rukou do střely v pokutovém území sudí Layec.

I druhá půle byla podobná té první. S tím rozdílem, že domácí zvýšili svoje obrátky k zisku výhry. Hosté spoléhali dost na brejky a jeden takový v 56. minutě málem vyšel. Lyon se dost zapomínal v defenzívě, a tak sok občas vyrazil na pouť směrem k Llorisově brance. Nevinný dlouhý pas, který nakopl bek Ceará, doplachtil až k úplně volnému Hoarauovi. Kolem něj nebyl překvapivě ani živáček. Jenže když úplně sám s luxusní dávkou času na rozmyšlení před vynikajícím Llorisem z bezprostřední blízkosti selhal, mohl se jen chytnout smutně za hlavu.

Jinak to byl Lyon, kdo se snažil dobývat pařížskou tvrz. Ještě před Hoarauovou gólovkou se dostala nepovedená rána do vápna, kde operovali vlčáci Benzema s Crisem. Landreau se jim ale včas vrhl pod nohy. Do těch Boumsongových nevybíravě zajel také tvořivý záložník Sessengon. Mohl být rád, že za tvrdé a bolestivé přišlápnutí kotníku, do kterého vletěl jako utržený ze řetězu, obdržel jen žlutou kartu.

Defenzíva hostí začala postupem času děravět. V 77. minutě se po pěkné kombinaci ocitl na pravé straně volný Clerc, s jehož přízemní střelou si Landreau nakonec se štěstím nadvakrát poradil. O několik chvil později musel čelit tradičně nepříjemnému přímému kopu kapitána Juninha. A v 84. minutě si Landreau, když Brazilec dodal do běhu skvěle Benzemovi, musel hluboce oddechnout, že se rozezvonila jeho levá tyč.

Lyon se nyní musí modlit, aby Marseille nezvítězila v Lille. A také Bordeaux na půdě Rennes, protože pak by se také mohl strachovat vůbec o účast v Lize mistrů v příštím ročníku. PSG, jenž si na ní dělá obrovské nároky, mu rozhodně nebude snadným protivníkem. Pokud by se tak stalo, ztrácel by sedminásobný mistr na vedoucí Marseille hrůzostrašných šest a na Bordeaux čtyři body. Paříž zůstane po tomto kole jistě na čtvrté příčce.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

alespon bod pro PSG ...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon musí vyhrát, aby mi nezkazil tiket!

Reagovat
smazaný uživatel

a skazil ti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele