5. kolo
13.09.2008 19:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Olympique Lyon - OGC Nice 3:2

Utkání s Nice se pro Lyon začalo vyvíjet podle katastrofického scénáře, ale nakonec dobře dopadlo. Hosté vedli 2:0, Juninho ale dokázal vyrovnat a v nastaveném čase dal vítězný gól Benzema.

Hosté ani nemohli začít lépe. Ve třetí minutě se dostali poprvé do útoku, Hellebuyck nacentroval do vápna a zakončující Habib Bamogo se stal prvním hráčem v sezóně, jenž překonal lyonského gólmana Huga Llorise. Ve dvacáté minutě byli domácí na ručník, Loic Remy si totiž pohrál s Crisem a přízemní střelou propálil Llorise podruhé.

Nice tak mělo skvěle nastartováno k prodloužení své třízápasové série vítězství, to by však soupeřem nesměl být sedminásobný mistr. Gólman Letizi si sice poradil s nebezpečnou dělovkou Edersona, ale pět minut před přestávkou mu nezbylo nic než přihlížet umění Juninha, jenž kroucenou střelou z přímého kopu vymetl šibenici a snížil na rozdíl jediného gólu.

Druhý poločas vypadal přesně podle očekávání, hrálo se především před brankou Nice. K vyrovnání byl hned po dvou minutách blízko Bodmer, ale trefil tyč, několik dalších šancí vychytal Lionel Letizi. V 73. minutě se tak odpovědnosti chopil opět Juninho, postavil se k dalšímu přímému kopu a tentokrát prudkou ranou vyrovnal.

Lyonu bod nestačil, tlačil se za vítězstvím a ve vypjatém závěru se také dočkal. Ve čtvrté minutě nastavení zahrál Vincent Hognon ve vápně rukou, hostům nepomohly ani protesty Cyrila Roola, jenž rozhodčího místo ke změně názoru přiměl akorát k vytáhnutí červené karty, a penaltu ve vítězný gól bezpečně proměnil Karim Benzema.

Autor: Petr Starý / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lyon tesne vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 pro lyon

Reagovat
smazaný uživatel

klucí dneska to bude bohužel za remízu, 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele