23. kolo
07.02.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lorient pouze remizoval s Monakem

Jak Lorient, tak Monako prodloužilo své série. Monako neprohrálo již tři zápasy v řadě, Lorient je na tom ještě o jeden zápas lépe.

Domácí remizovali již čtyři utkání za sebou, cenným bodem byl především ten za remízu s mistrovským Lyonem. Horší už je pak samotná útočná potence mužstva, v posledních pěti zápasech nasázeli oranžoví pouze čtyři branky. V tabulce zůstávají na devátém místě.Monako nenavázalo na výhru proti Grenoblu a v sobotním zápase urvalo proti Lorientu pouze bod. I přesto se ale v tabulce posunulo na desáté místo, právě za svého sobotního soupeře.

První gól zápasu přišel po dvaceti minutách, když se poprvé v sezoně trefil záložník Yohan Mollo. Lorient ale půl hodiny před koncem zachránil zkušený středopolař Fabrice Abriel.

Do zápasu aktivněji vstoupilo Monako. Po několika sekundách se k první střele na branku odhodlal hostující Juan Pablo Pino. Gólman Lorientu ale se střelou neměl vážnější problémy a nedovolil Monaku ujmout se rychlého vedení.

Zatímco příležitost hostů nepatřila k nejvážnějším, Lorient si o pár minut později vypracoval stoprocentní šanci. Kevin Gameiro se probil skrz pokutové území, obhodil si gólmana, ale pak nepochopitelně minul prázdnou branku.

Domácí za nevyužitou šanci platili o další minuty později. Nikola Pokrivac nahrál do ideální pozice Mollovi, který využil svého startu v základní sestavě a v 19. minutě otevřel skóre zápasu.

Monako mohlo náskok zvýšit po půl hodině hry. Do šance se prodral Alexandre Licata, jeho střela ale nakonec mezi tři tyče nezamířila, ačkoliv si dokázal poradit s gólmanem Capponem.

Hosté byli lepším týmem i po poločasové pauze. Do šance se opět dostal Licata, tentokrát si ale vedl o mnoho lépe a Cappone se musel před domácími diváky pořádně vytáhnout skvělým zákrokem.

Přes nápor hostů se prosadili domácí borci. Arnaud Le Lan přihrál před pokutové území Vihuraovi, který našel uličku k Fabrici Abrielovi. Ten zblízka propálil gólmana Ruffiera - 1:1.

Vstřelený gól domácí nabudil a následujících dvacet minut bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Do dobré šance se dostal Vahirua, Ruffier ale brilantně zareagoval. To už se mu nepovedlo po střele Jouffreho. Naštěstí pro hosty ale skončila střela pouze na tyčce.

Hosté také nastřelili brankovou konstrukci. Deset minut před koncem zápasu se neprosadil Pokrivac. Po rohovém kopu šla jeho hlavička pouze do břevna.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele