16. kolo
29.11.2008 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AJ Auxerre - AS Monaco 0:1

Auxerre zaznamenalo svou druhou porážku na Stade de l'Abbe Deschamps. I když by si za svůj výkon alespoň bod zasloužilo, špatná koncovka to prostě nedovolila. Hosté díky brance Chorvata Pokrivače z první půle brali nakonec všechny tři body.

Monako udeřilo z ničeho nic ve 24. minutě v první gólové příležitosti utkání. Chorvatský záložník Nikola Pokrivač, jenž si dlouho stěžoval, že ho kouč Ricardo nestaví do základní sestavy, převzal přihrávku od Cedrica Hengbarta a zleva perfektní mířenou střelou do pravého koutu nedal brankáři Riouovi šanci.

Domácí mohli vyrovnat za pět minut, ve stoprocentní pozici byl Julien Quercia, jenže ten s ní pohrdl tak rychle, jako se v ní ocitl. Míč mu prostě uskočil a odrazil se jen k obránci Adrianovi, který nebezpečí odvrátil. Monako postihla těsně před přestávkou nepříjemná věc, brankář Flavio Roma odešel kvůli zranění ze hřiště a nahradit ho tak musel Yohan Thuram, bratranec bývalého francouzského obránce Liliana, který tak zaznamenal svůj debut v Ligue 1.

V 55. minutě musel za něj hasit požár jiný Chorvat v dresu Monaka, Dario Šimič. Ten stál proti střele Thomase Kahlenberga po centru od Stevena Langila přesně na brankové čáře a mladého nezkušeného brankáře dokonale zastoupil. Auxerre následně pokračovala ve snaze o vyrovnání, jenže střela Rumuna Niculaeho mířila pouze nad břevno.

Půlhodiny před koncem utkání mohlo Monako rozhodnout o své konečné výhře. Po rohovém kopu Camela Meriema rozezvonil tyč hlavičkou Leandro Cufré. Poslední možnost o získání alespoň jednoho bodu měl opět Niculae, znovu však letěla jen mimo branku.

Autor: Patrik Sandev / soccerent.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02, jinak oba dva tymy hrajou hroznej beton, necekam zadnou kanonadu.

Reagovat
smazaný uživatel

parádička tři body doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele